Rčení „kdo umí, umí“ zaznělo při otevření Kozlovny v Havlíčkově Brodě
Přidáno: 18. srpna 2008 • Autor: Jan Kočka
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 2991x
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 2991x
V srdci Havlíčkova Brodu byla slavnostně otevřena zbrusu nová Kozlovna.
Hosté se mohou usadit v atraktivních prostorách s originálním interiérem a vychutnat si široký sortiment čepovaného piva. Kozlovna pohostí až 150 návštěvníků uvnitř a 40 návštěvníků na letní zahrádce. Vedle dokonale ošetřeného piva nabízí ochotný personál i tradiční minutkovou kuchyni a nejrůznější pivní pochutiny.
Interiér havlíčkobrodské Kozlovny dbá zejména na detaily. Hosté zde mohou posedět na originálních židličkách u stolů s kopýtky, bar zdobí reliéf s kozlím motivem, světla na stěnách mají tvary půllitrů a majestátně působící socha kozla jako by dohlížela na veškeré dění uvnitř. K úpravám bylo využito dřevo, kov, mosaz a přírodní barvy, jako je béžová a terakota, což přispívá k navození příjemné a útulné atmosféry.
Zónové ozvučení vnitřní části Kozlovny zajišťuje, že se hosté vzájemně neruší. Hosté sledující televizní přenos na velkoplošných obrazovkách v jedné části místnosti nebudou rušit ostatní hosty. Třeba ty, kteří se věnují hrám, jež ke Kozlovně neodmyslitelně patří (šipky či kulečník).
Na návštěvníky čeká široký sortiment čepovaného piva z produkce Velkopopovického Kozla: Velkopopovický Kozel 11° Medium a Premium (ležáky) a Velkopopovický Kozel Černý. Pivu v havlíčkobrodské Kozlovně je věnována maximální péče.
„Při realizaci Kozlovny jsme využili své zkušenosti z podnikání v gastronomii. Důležitá je účelnost, praktičnost a design. Interiérové truhlářské práce musí mít tu nejvyšší kvalitu,“ říká Pavel Štraus, majitel a provozovatel Kozlovny, a dodává: „Vrcholem je péče o pivo, které začíná již v jeho skladování. Pro sudy jsme postavili chladicí boxy.“
Slavnostního otevření se zúčastnili i zástupci kraje Vysočina a představitelé města Havlíčkův Brod. Všichni popřáli oběma majitelům mnoho spokojených hostů. K symbolickému přípitku k otevření havlíčkobrodské Kozlovny se čepoval samozřejmě Velkopopovický Kozel.
„Proč zrovna Kozlovna? Protože Velkopopovický Kozel je výborné české pivo s tradicí. Navíc je u každé hospody důležitá atmosféra, a tu má Kozlovna jedinečnou,“ komentuje druhý majitel a provozovatel Pavel Halama a dodává: „Když hospoda působí útulně, přiláká všechny generace obou pohlaví. Nejkrásnější hudbou je ruch plné hospody.“
Otevření havlíčkobrodské Kozlovny předcházela testovací verze tohoto konceptu, která byla vytvořena v květnu loňského roku v Bystřici nad Pernštejnem. Protože se projekt těšil obrovské přízni ze strany zákazníků, vedení Velkopopovického Kozla rozhodlo dát tomuto projektu zelenou.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání