úvod
homepage

Rčení „kdo umí, umí“ zaznělo při otevření Kozlovny v Havlíčkově Brodě vytisknout článek

Přidáno: 18. srpna 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2991x

V srdci Havlíčkova Brodu byla slavnostně otevřena zbrusu nová Kozlovna.

Hosté se mohou usadit v atraktivních prostorách s originálním interiérem a vychutnat si široký sortiment čepovaného piva. Kozlovna pohostí až 150 návštěvníků uvnitř a 40 návštěvníků na letní zahrádce. Vedle dokonale ošetřeného piva nabízí ochotný personál i tradiční minutkovou kuchyni a nejrůznější pivní pochutiny. Interiér havlíčkobrodské Kozlovny dbá zejména na detaily. Hosté zde mohou posedět na originálních židličkách u stolů s kopýtky, bar zdobí reliéf s kozlím motivem, světla na stěnách mají tvary půllitrů a majestátně působící socha kozla jako by dohlížela na veškeré dění uvnitř. K úpravám bylo využito dřevo, kov, mosaz a přírodní barvy, jako je béžová a terakota, což přispívá k navození příjemné a útulné atmosféry. Zónové ozvučení vnitřní části Kozlovny zajišťuje, že se hosté vzájemně neruší. Hosté sledující televizní přenos na velkoplošných obrazovkách v jedné části místnosti nebudou rušit ostatní hosty. Třeba ty, kteří se věnují hrám, jež ke Kozlovně neodmyslitelně patří (šipky či kulečník). Na návštěvníky čeká široký sortiment čepovaného piva z produkce Velkopopovického Kozla: Velkopopovický Kozel 11° Medium a Premium (ležáky) a Velkopopovický Kozel Černý. Pivu v havlíčkobrodské Kozlovně je věnována maximální péče. „Při realizaci Kozlovny jsme využili své zkušenosti z podnikání v gastronomii. Důležitá je účelnost, praktičnost a design. Interiérové truhlářské práce musí mít tu nejvyšší kvalitu,“ říká Pavel Štraus, majitel a provozovatel Kozlovny, a dodává: „Vrcholem je péče o pivo, které začíná již v jeho skladování. Pro sudy jsme postavili chladicí boxy.“ Slavnostního otevření se zúčastnili i zástupci kraje Vysočina a představitelé města Havlíčkův Brod. Všichni popřáli oběma majitelům mnoho spokojených hostů. K symbolickému přípitku k otevření havlíčkobrodské Kozlovny se čepoval samozřejmě Velkopopovický Kozel. „Proč zrovna Kozlovna? Protože Velkopopovický Kozel je výborné české pivo s tradicí. Navíc je u každé hospody důležitá atmosféra, a tu má Kozlovna jedinečnou,“ komentuje druhý majitel a provozovatel Pavel Halama a dodává: „Když hospoda působí útulně, přiláká všechny generace obou pohlaví. Nejkrásnější hudbou je ruch plné hospody.“ Otevření havlíčkobrodské Kozlovny předcházela testovací verze tohoto konceptu, která byla vytvořena v květnu loňského roku v Bystřici nad Pernštejnem. Protože se projekt těšil obrovské přízni ze strany zákazníků, vedení Velkopopovického Kozla rozhodlo dát tomuto projektu zelenou.
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání