úvod
homepage

M.J. - propagátor piva, nebo škůdce? vytisknout článek

Přidáno: 8. srpna 2008  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2496x

Při letošním pivním festivalu GBBF jsem se nestačil divit. A to nejen nabídkou piv ze zemí jako je Itálie, ale hlavně totální absencí jakékoliv zmínky o Michaelovi Jacksonovi.

Ano, mám na mysli toho M.J., který jako první na světě začal šířit myšlenku pivních kategorií a pivní diverzifikace. A ano, mám na mysli jeho loňský skon na konci srpna. A do třetice: Ano, čekal jsem, že největší anglický pivní festival, Great British Beer Festival alespoň zmíní jeho jméno.


Po pravdě řečeno, čekal jsem plakát, možná přehlídku(malou) jeho knih, článků z novin, promítání pivního televizního seriálu BeerHunter. Prostě něco, co by připomnělo tohoto pivomilce, ke kterému svého času vzhlížel celý pivní svět.


Ale Londýn mě v tomto směru zklamal. Nic, ani plakát, ani zmínka. Za to představená piva by M.J. určitě udělala radost. Pivní speciály, které v současné době nabízí třeba Itálie, jsou samotným ztělesněním ideí M.J. a jeho vidění pivního světa. Neomezovat se světlými ležáky, ale popustit uzdu fantazii.


A i anglická ales, svrchně kvašená piva(zejména pak ta cask conditioned), která měl rád a která propagoval po celém světě, letos nezklamala. Zklamali jen organizátoři, tedy Camra.


Myslím si, že M.J. by si zasloužil více.


PS: Ale jinak krom tohoto mého povzdechu patří organizátorům akce dík a uznání za přípravu akce, kde příznivci ales oči přecházejí kolem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 1 komentář, poslední komentář: 11.08.2008 22:47 Komentovat
M.J. framax11.08.2008 22:47
Ahoj všam, bohužel si neumím představit takovou akci, ale co si umím představit je to, že...
Vyhledávání