úvod
homepage

Horké dny lákají zákazníky ke konzumaci piva vytisknout článek

Přidáno: 31. července 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2047x

V Královském pivovaru Krušovice a.s. se nyní pracuje v nepřetržitém provozu. Letní sezona je totiž v plném proudu.

Zatímco v některých podnicích je nyní čas dovolených, v krušovickém pivovaru se „jede“ na plné obrátky. Stejně tak je tomu i v brněnském pivovaru STAROBRNO, a.s., kde je letos očekáván historicky rekordní výstav. Tyto pivovary patří do skupiny Heineken Česká republika. Během loňské letní sezony (od května do poloviny září) se v Královském pivovaru Krušovice a.s. vyrobilo celkem zhruba 450 tisíc hl pěnivého moku. „Letošní letní sezona začala již v dubnu, horké dny lákají zákazníky ke konzumaci piva, proto letos v Krušovicích očekáváme ještě lepší výsledky než vloni. Vše bude záležet na tom, jaké bude počasí. V současné době pivovar denně vyrábí dvanáct várek mladiny, přičemž velikost jedné várky je přibližně 450 hektolitrů mladiny, denní produkce je teď tedy 5,4 tisíce hektolitrů mladiny denně, což znamená více než milion půllitrových piv denně,“ řekl Radek Holopírek, vedoucí výroby Královského pivovaru Krušovice a.s. „Začátek letní sezony se díky příznivému počasí posouvá stále více do jara. Ještě před čtyřmi až pěti lety začínala letní sezona začátkem června, v posledních letech se však přesouvá už do května. Letos jsme prvním rokem zaznamenali nástup sezony už na začátku dubna,“ konstatoval Radek Holopírek.Řekl dále, že pivovar má v současné době roční výstav kolem milionu hektolitrů, přičemž necelá polovina produkce se vloni prodala během necelých pěti měsíců. V pivovaru STAROBRNO, a.s. byl letos v některých provozech nepřetržitý provoz zahájen v polovině dubna. „Měsíčně teď vyrobíme kolem devadesáti tisíc hektolitrů, což v přepočtu na půllitry znamená zhruba 18 milionů půllitrů. Výborným marketingem pro pivovar je dobré počasí, protože počasí má obrovský vliv na spotřebu piva. Letos nám počasí zatím přeje. Očekáváme, že v tomto roce budou naše výstavy historicky rekordní. Pivovar STAROBRNO, a.s. vloni přesáhl magickou hranici 850 tisíc hektolitrů vyrobeného piva za rok. Předtím byl v tomto pivovaru největší výstav v sezoně 1992/93, kdy byl dosažen výstav 820 tisíc hektolitrů. Tuto hranici jsme vloni od té doby překonali poprvé. Letos bychom se rádi přiblížili k hranici 900 tisíc hektolitrů. Předpokládáme, že dobrá letní sezona k dosažení tohoto výstavu pomůže,“ řekl Petr Hauskrecht, manažer pivovaru STAROBRNO, a.s. Nyní v pivovarech STAROBRNO, a.s. a Královský pivovar Krušovice a.s. pracují i brigádníci, na kvalitě piva se to však v žádném případě neprojeví. „Brigádníky zařazujeme především do stáčíren piva, kde zastupují naše kmenové pracovníky. Jedná se například o práce spojené s přemísťováním přepravek, brigádníci starší osmnácti let po zaučení mohou obsluhovat jednodušší stroje, například vkladače a vykladače lahví,“ řekl Radek Holopírek. Podobně je tomu i v brněnském pivovaru STAROBRNO, a.s. „U nás brigádníci každoročně pomáhají zejména třídit lahve, pomáhají i při ručním balení speciálního piva do kartonů. Jsou zařazeni na různých střediscích, kde zastupují naše stálé pracovníky, kteří jsou na dovolených,“ uvedl Petr Hauskrecht.
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání