úvod
homepage

Chcete zdravě pít? Dejte si nealkoholické pivo. vytisknout článek

Přidáno: 23. července 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3449x

Je to přírodní nápoj bez přidaných sladidel a s obsahem přirozených látek jako jsou například vitamíny řady B nebo třísloviny. Výborně zažene žízeň a je vhodným zpestřením každodenního pitného režimu, proto jeho spotřeba úspěšně roste nejen během letních

Nárůst odbytu nealkoholického piva potvrzuje také vedení pivovaru Zubr. Dnes totiž objem Zubra Free představuje zhruba 5 procent z celkové produkce a neustále roste. Zatímco ještě před 5 lety se nealkoholického Zubra prodalo necelých 3000 hl, ukazuje se, že v letošním roce to může být až 15 tisíc hl. Díky rostoucí poptávce chce pivovar ještě během léta dále navýšit počet restaurací, kde bude Zubr Free k mání jako točený. „ Očekáváme rostoucí zájem ze strany provozovatelů, protože konzumenti si nealko pivo žádají a to nejen řidiči. Teď v teplých dnech jeho prodej roste až o 50 procent a samozřejmě zvyšuje tržby hospodě“, vyjadřuje Petr Hermély z marketingu pivovaru. Ukázalo se, že poptávku po nealkoholickém pivu pozitivně ovlivnil i bodový systém, nárůst jeho konzumace však více souvisí s životním stylem. Pijí ho nejen cyklisti , ale také konzumenti běžného piva během pracovního dne a muži i ženy při sportu, Kromě sudového, které se začalo prodávat před 2 lety, je Zubr Free k dispozici v lahvích i plechovkách. Celorepublikově je segment nealkoholického piva nejrychleji rostoucím. I přes zvyšující se produkci je však jeho spotřeba u nás stále poměrně nízká a je tedy reálný předpoklad pro její další růst. Odbyt nealkoholického piva ovlivňuje nejen životní styl, ale také jeho rostoucí kvalita . "Vyrábíme technologií zkráceného kvašení, které omezuje vznik alkoholu na minimum a stejně jako běžné pivo vzniká tradiční technologií výroby" říká sládková pivovaru Zubr Nataša Rousková a poukazuje na nutnost potlačení mladinové příchuti nealko piva a vyladění chuťových vlastností. Zubr Free je oblíbený i proto, že dnes je jeho chuť téměř identická s běžným pivem. Zbytkový alkohol je v něm zastoupen v tak malé míře, že se v těle rozkládá ihned po napití, takže řidiče nemůže ohrozit. Je to přírodní osvěžující nápoj, který vhodně doplňuje pitný režim i v největších vedrech. Na rozdíl od slazených nápojů neobsahuje tolik cukru a lépe tedy zahání žízeň, proto je jejich silným konkurentem. Nealkoholické pivo mají ve své nabídce i další dva pivovary Holba a Litovel, patřící do přerovské pivovarnické skupiny.
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání