úvod
homepage

Valentýn s pivní čepicí vytisknout článek

Přidáno: 14. února 2003  •  Autor: Josef Albrecht
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,63 hodnotících Hodnotících: 8 počet zobrazení Zobrazeno: 3243x

Většina lidí si zřejmě při pomyšlení na valentýnskou oslavu představí růži, polibek, láhev lepšího vína, svíčky...

Přitom se k tomuto svátku, který v zemích bývalé komunistické části Evropy zvolna koření od počátku devadesátých let, jistě hodí také pivo. V tuzemských obchodech se dokonce dá najít několik specialit, které by mohly hlavně dámy příjemně překvapit.

Na triumfální spotřebě českých pivařů, která je stále největší na světě, se výrazně podepisují také ženy. Dokonce je jejich podíl významně větší než v minulosti. Celá třetina z více než sto šedesáti litrů vypitého piva na každého obyvatele České republiky totiž připadá na ženy.

Možná by tedy pánové nemuseli 14. února přijít o tradiční návštěvu hospody. Mohou vzít své ženy či dívky s sebou. Možná tak trochu promíchají statistikami, které naznačují, že významná část něžného pohlaví pije doma. A to především desítku. Není to škoda? Možná by je takový "dárek" překvapil.

Pokud je takový nápad přece jen nerealizovatelný, pořiďte domů místo klasické sedmičky vína nějakou pivní specialitku. Ve většině supermarketů lze najít regály s pivy z celého světa. Pokud tam zrovna nebudou krieky s ovocnými příchutěmi (třeba třešňovou) nebo pšeničné belgické speciály s broskovovým podtónem, jistě tam objevíte klasiku: temného Guinnesse, hladkého Heinekena nebo silného brněnského Červeného draka.

A když k tomu uvaříte nebo upečete něco trochu na sladko nebo na divoko, můžete na prostřeném stole zapálit i svíčky. I pivo totiž skrývá romantickou náladu. Většina žen si k ní tradičně hledá cestu mnohem složitěji než mužská část populace. Ale ani jeden tábor nemusí zoufat: už ta třetina pivních skautek je dobrým příslibem pivního souznění mezi ženským a mužským světonázorem.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání