úvod
homepage

Vedra roztáčejí poptávku po pivu vytisknout článek

Přidáno: 7. července 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 1759x

Horké dny i večery „vyhánějí“ lidi na zahrádky a díky tomu rapidně roste poptávka po sudovém pivu.

V Zubru za den teď vyexpedují až 2000 hl piva, což je o čtvrtinu více než obvykle. Středně velká zahrádka na dobrém místě může prodat až 500 půllitů piva za den, v pátek nebo sobotu to je až dvojnásobek. V prodeji zatím vede jedenáctka Zubr Gold a Zubr Free. Nealkoholické pivo má příjemnou osvěžující chuť a vhodně doplňuje pitný režim i v největších vedrech. Na rozdíl od slazených nápojů neobsahuje tolik cukru a lépe tedy zahání žízeň. Prodej nealkoholického piva má obecně rostoucí trend. „Před pár lety jsme začínali na několika stovkách hektolitrů, dnes prodáváme téměř 15 tisíc hl Zubra Free ročně“ říká Petr Hermélyz pivovaru Zubr. Díky rostoucí poptávce chce pivovar ještě během léta dále navýšit počet restaurací, kde bude Zubr Free k mání jako točený. „ Očekáváme rostoucí zájem ze strany provozovatelů, protože konzumenti si nealko pivo žádají a to nejen řidiči. Teď v teplých dnech jeho prodej roste až o 50 procent a samozřejmě zvyšuje tržby hospodě“, uvádí Hermély. Zvýšené poptávce po pivu nyní odpovídá i výroba. Stáčírny jedou ve vícesměnném provozu a cyklus vaření se prodloužil o jeden den, celkem tedy na 6 dní v týdnu „ Pivo stále vyrábíme klasickou technologií a k ní patří i delší doba zrání, s tím musíme ve výrobě počítat. Dnes máme ve sklepě zásoby minimálně do srpna,“ řekla sládková pivovaru Nataša Rousková.
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání