úvod
homepage

První dámský pivní klub existuje vytisknout článek

Přidáno: 20. května 2008  •  Autor: Jana Herodková
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5060x

Něco Vás zarazilo? Nevěříte svým očím? Je to opravdu tak, byl založen První dámský pivní klub, ba co více, už funguje čtyři roky.

Začalo to nenápadně na Slavnosti Nového piva jsme hovořily s prezidentkou Premium klubu Věrou Husákovou kromě jiného i o tom, že muži založili Old Beer Club. Věře Husákové to bylo trochu líto a zamýšlela se nad tím, zda by něco podobného nezorganizovaly i ženy. Protože jsme nejen ženy činu, ale máme smysl i pro recesi, slíbily jsme jí, že podobný klub založíme.

Nic není nemožné

Šly jsme na to od lesa, sešly jsme se v útulné hospůdce a stanovily priority – koho oslovit, jak rozdělit úkoly a hlavně jsme si ujasnily, co od existence klubu očekáváme. Pak už to bylo docela „jednoduché“.Chtělo to jen vytrvalost a cílevědomost. Pár měsíců sice ještě trvalo než se prodiskutovaly návrhy stanov a organizační záležitosti. Po pravdě řečeno nevěděly jsme do čeho se vlastně pouštíme. Do té doby žádná z nás nic nezakládala a s podobnou činností jsme neměly zkušenosti.Rozhodně jsme ale chtěly, aby naše činnost byla oficiální, a proto jsme klub zaregistrovaly na ministerstvu vnitra. Uběhly čtyři měsíce od chvíle, kdy jsme o klubu poprvé hovořily, než se podařilo naše snažení úspěšně završit.

Máme před sebou hodně úkolů

Naše cíle nejsou právě snadné. Chceme, aby ženy, které mají pivo rády, mohly tento lahodný nápoj pít veřejně a bez obav z toho, že se tím trochu deklasují. Byly bychom rády, kdyby si muži zvykly na myšlenku, že i dáma bez doprovodu může v hospůdce posedět, aniž by její pověst utrpěla úhonu. A také, aby muži uznaly, že i žena dokáže tento lahodný mok ocenit, ví, jak se má o něj správně pečovat a co znamená dobrá míra. Naše snahy se zaměřují také na to, aby ženy byly respektovány jako konzumentky, jejichž preference a chuť se budou při výrobě piva brát v potaz.

Pivo – iontový nápoj

Dnes již většina lidí nepochybuje o tom, že pivo a víno jsou v podstatě zdraví prospěšné nápoje. Má to však jeden háček – je třeba dodržovat doporučené denní dávky, a pak ho oceníme nejen jako výborný iontový nápoj, ale také tekutinu plnou vitaminů, minerálů a dalších prospěšných látek. Slouží např. k lepšímu trávení či zmírňuje stres. Je zbytečné vypočítávat všechna jeho pozitiva, to je úkolem lékařů. My si však klademe za cíl tyto trendy popularizovat a naučit se využívat pouze kladných vlastností piva.

Dobré mravy rozhodují

V našem klubu se klade velký důraz na dobrou pověst, a to nejen klubu, ale i každé jeho členky. Jsou pouze dva důvody, pro které lze dámu z klubu vyloučit. Netolerujeme alkoholismus a také chování proti dobrým mravům. Na rozdíl od našich politiků si to žádná opravdová dáma nemůže dovolit.

Jana Herodková, prezidentka Prvního dámského pivního klubu

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 5 komentářů, poslední komentář: 07.07.2015 09:05 Komentovat
Re: Re: Webove stranky Petr Šlezar07.07.2015 09:05
Nově na www.pdpk.cz
To mi zkrátka nedá... JBS22.06.2008 04:03
Vážená paní (slečno - nevím?) presidentko Jano Herodková ! Se skutečným zájmem jsem...
Re: Webove stranky Ludwig21.05.2008 08:41
Dik, Honzo. Zajimavy stranky maji ty zensky, ale nic pro me. Ja RADSI ZUSTANU TADY. :-)
Webove stranky Honza Kočka20.05.2008 11:07
www.prvni-damsky-pivni-klub.cz
Utajovany klub? Ludwig20.05.2008 10:38
Vazena pani prezidentko, myslim ze ctenari sveta piva by uvitali nejaky www.odkaz na Vas klub,...
Vyhledávání