úvod
homepage

Pivo ve tvaru trojúhelníku vytisknout článek

Přidáno: 13. května 2008  •  Autor: Martin Jarošek
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3020x

Je to již nějaká doba, kdy se vzrušeně diskutovalo o zmizelých lodích a letadlech v oblasti tzv. „bermudského trojúhelníku“.

 

Lidstvo vyhledává senzace za každou cenu a tehdejší vědecké teorie o zhoubných atmosférických poruchách, časoprostoru fungujícím podle odlišných fyzikálních zákonů či dokonce o zlověstných mimozemšťanech jsou poplatné době ve které vznikly. Dnes se na Bermudách vyskytují už jen trojúhelníky výstražné, případně manželské, přesto však toto souostroví turistům nezevšednělo a je dodnes hojně navštěvováno.

 

První Evropané počali osidlovat Bermudy již počátkem 17. století a z oné doby pocházejí i nejstarší bermudské architektonické památky jako např. pevnost Sv. Kateřiny z roku 1614. Bermudy zůstaly dodnes součástí britské koloniální říše a v 80. letech XX. století platily za území se 4. nejvyšší úrovní na světě. Klima je subtropické a stabilní takřka po celý rok, což činí Bermudy atraktivní destinací pro milovníky vodních sportů a golfu. Mimochodem celé nevelké území souostroví připomíná jedno rozlehlé golfové hřiště.

 

Přestože horké počasí podporuje žízeň, výběr piv v těchto končinách není nikterak slavný. Neexistuje centrální ostrovní pivovar a importovány jsou pouze chronicky známé „ležáky“ typu Budweiser nebo Heineken. V hlavním městě Hamiltonu, které se zdá být jedním z nejnudnějších měst na světě se sice údajně nalézá minipivovar North Rock Brewing, avšak je zřejmě dobře ukrytý a jeho výrobky je v okolí takřka nemožné sehnat. Z těchto důvodů je radno navštívit přímo v přístavu Royal Naval Dockyard stylový minipivovar s restaurací U Žáby a Cibule ( Frog and Onion), který vaří 5 druhů vlastního piva.

 

Žízeň spolehlivě neutralizuje příjemně aromatický lehký ležák, dva druhy svrchně kvašeného Ale jsou zdařilým hybridem britského a amerického nápoje tohoto typu, Irsko připomene černočerný, jemně guinnessovský, avšak o poznání kvalitnější Stout a pšeničný kvasničák doslova klouže do dychtivého hrdla pivního žíznivce. Místní piva mají průměrnou alkoholickou sílu kolem 5%, takže po pěti kusech se degustátor může cítit již lehce opivěn. Okamžik rychlého vystřízlivění však nastane když se rozhodnete zaplatit účet. Za jednu britskou pintu ( cca 56 cl ) zaplatíte téměř celých 8 dolarů! Utratit 40 USD a ještě při placení vystřízlivět! Naštěstí podnik nabízí za lidovou cenu 10 USD pětikusový vzorkovník všech svých pivních druhů ve skleničkách o objemu zhruba 1,5 dcl.

 

Asi 150 let stará budova je značně rozlehlá a krom velké restaurace, baru a pivovaru je v ní umístěn i obchod se suvenýry, kde si jako památku na originální bermudské pivo můžete zakoupit tričko za 25 USD.

 

 

Takže rozhodnete-li se strávit snobskou dovolenou na Bermudách, nezapomeňte navštívit Frog and Onion . A vezměte si sebou hodně peněz.

 

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání