úvod
homepage

Novinka z Budějovického Budvaru: nealkoholické pivo v sudech vytisknout článek

Přidáno: 2. dubna 2008  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 2658x

Budějovický Budvar uvedl 1. dubna 2008 na český trh novinku - nealkoholické pivo v sudech KEG.

Zákazníci nyní budou mít možnost objednat si v restauracích čepované nealkoholické pivo Budweiser Budvar. Dodávat se bude v sudech o objemu 20 litrů do restaurací v celé České republice. Již dnes mohou hosté ochutnat čepované nealkoholické pivo například ve známé českobudějovické pivnici Masné krámy. Budějovický Budvar vyrábí nealkoholické pivo již od roku 1992, ale dosud ho na trh dodával pouze v lahvích o objemu 0,5 a 0,33 litru. „Zavedení sudového nealkoholického piva je naší reakcí na dynamický růst poptávky po našem nealko pivu v posledních dvou letech. V roce 2005 jsme v České republice prodali 10 207 hektolitrů nealkoholického piva, v roce 2007 už 18 817 hektolitrů. Loni se náš prodej nealkoholického piva meziročně zvýšil o 31 procent,“ říká Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů Budějovického Budvaru. „Novinkou vycházíme vstříc přáním našich zákazníků. Očekáváme, že čepované nealkoholické pivo nám letos pomůže k dalšímu zvýšení prodeje,“ dodává Horejš. Nealkoholické pivo obecně je primárně určené pro řidiče. Je ale také velmi vhodným nápojem pro všechny, kteří sledují svou tělesnou hmotnost. Má totiž velmi nízký obsah využitelné energie – jen asi 1/3 energetického obsahu ležáku. Výroba chutného nealkoholického piva je poměrně složitá a neobejde se bez přísného dodržování technologické kázně a bez dlouhodobých zkušeností. Zárukou kvality a chuti nealkoholického piva Budweiser Budvar je i fakt, že sládek Budějovického Budvaru – Ing. Josef Tolar – byl členem týmu, který v roce 1975 vytvořil první nealkoholické pivo v Československu. Nealkoholické pivo Budweiser Budvar se vyrábí z nejkvalitnější přírodních surovin a jeho chuť a vůni dotváří žatecký hlávkový chmel.
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 05.04.2008 10:12 Komentovat
Re: Coze? jiri.kana05.04.2008 10:12
Opravdu používají hlávkový. Granule dávají jenom do Pardála.
Re: Coze? Martin Štros04.04.2008 22:09
Jsi čínský bůh srandy, protože vaří. Byl jsem vloni na chmelové brigádě a chmelaři mi...
Coze? Ludwig04.04.2008 21:12
Kopiruji posledni vetu: "Nealkoholické pivo Budweiser Budvar se vyrábí z nejkvalitnější...
Vyhledávání