úvod
homepage

Zprávičky vytisknout článek

Přidáno: 8. prosince 2002  •  Autor: Marketing a Media
průměrné hodnocení Hodnocení: 1 hodnotících Hodnotících: 2 počet zobrazení Zobrazeno: 6043x

Přehled článků o pivu ze serveru Marketing a Media za poslední dobu.

Desítkou roku je podle Sdružení přátel piva Staropramen

Sdružení přátel piva zvolilo letos světlou desítkou roku pivo Staropramen z produkce Pražských pivovarů. "V kategorii desetistupňových piv jsme se dlouho nemohli shodnout. Nakonec jsme přistoupili ke klasice a rozhodli jsme se udělit ocenění pivu, jehož zdobí za poslední léta řada cen a vavřínů," uvedlo sdružení ve svém vyhodnocení. Mezi dvanáctkami získala prvenství Holba Premium z pivovaru Hanušovice.

Z tmavých desetistupňových piv letos porotcům nejvíce chutnala černá desítka z pivovaru Klášter Hradiště nad Jizerou. Pivo z tohoto pivovaru si přitom získalo přízeň přátel piva opakovaně.

Na stoupající kvalitu jedenáctek zareagovalo sdružení volbou dvou vítězů. Prvního šampióna vaří pivovar Svijany, druhým oceněným nápojem se stal jedenáctistupňový Otakar z Měšťanského pivovaru Polička.

Ocenění v kategorii polotmavých ležáků získaly opět Pražské pivovary za Granát. Speciál roku nese název Sedm kulí a vaří ho v benešovském pivovaru Ferdinand. Nealkoholické pivo je podle přátel piva letos nejlepší z pivovaru Protivín. "Pivo nahořklé chuti, které těžko rozeznáte od dvanáctky," komentovalo sdružení svou volbu.

Sdružení přátel piva vzniklo v roce 1997, kdy valná hromada Strany přátel piva schválila přeměnu na občanské sdružení. Sdružení se zabývá pivovarnictvím, chmelařstvím, sladovnictvím, pivovary, pivem a hospodami. Je financováno z vlastních zdrojů, pivovary mu občas poskytují naturálie.


Budweiser točí film na web

Největší pivovar v USA Anheuser-Bush chystá speciálně pro internet krátký film nazvaný "Nejlepší muž". Reklamní dílko dlouhé 7,5 minuty vytvoří pro značku Budweiser pobočka agentury DDB z Chicaga. Při natáčení se počítá s podporou herce Kevina Spaceyho. Reklamní filmy vytvořené jen pro web začala jako první ve velkém používat automobilka BMW, jež se svou sérií natočenou slavným režiséry slavila úspěch v prodeji i na soutěžích reklamy.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání