Hosté vypili v Masných krámech za 100 dnů 533 hektolitrů čepovaného piva
Přidáno: 14. března 2008 • Autor: Jan Kočka
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 1747x
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 1747x
Jedna z nejznámější restaurací v České republice – Masné krámy – má za sebou 100 dní od zahájení provozu po celkové rekonstrukci.
První období bylo velmi úspěšné. Hosté vypili celkem 533 hektolitrů čepovaného piva. Nejoblíbenějším druhem piva je tankový kroužkovaný ležák Budweiser Budvar, který má na prodeji podíl 91% (celkem 486 hektolitrů). Zbytek objemu čepovaného piva vytvořil tmavý ležák a výčepní pivo. Hosté Masných krámů jednoznačně preferují pití piva z klasických půllitrů – celkem jich bylo během 100 dnů 99 703.
„S výsledky jsem spokojen. Hosté u nás vypili celkem 109 222 velkých a malých piv. Naši výčepní i číšníci odvedli obrovský kus práce, stejně tak personál kuchyně,“ říká Antonín Janský, vedoucí oddělení Gastro z Budějovického Budvaru. Masné krámy nenabízejí pouze hostům jen dobré pivo, ale také vynikající kuchyni. V průběhu prvních 100 dní provozu naservíroval personál restaurace celkem 23 212 porcí hlavních pokrmů, průměrně tedy 232 denně. V pomyslné hitparádě je na prvním místě „Pivovarský guláš“, kterého se prodalo 1 838 porcí. Druhým nejoblíbenějším pokrmem jsou „Grilovaná vepřová žebra“ (1085 porcí), následovaná „Pečeným stehnem z mladé kačeny“ (865 porcí). Během 100 dnů si hosté objednali například 720 pečených vepřových kolen, 8 098 polévek, 970 porcí staročeských lívanců a 2 108 kusů „Pecínku chleba Masné krámy“.
Kapacita restaurace je 178 míst. Restaurace je otevřena denně, v pondělí až čtvrtek od 10:30 do 23:00 hod, v pátek a sobotu od 10:30 do 24:00 hod a v neděli od 11:00 do 21:00 hodin. Rezervace je možné objednávat na telefonu 387 201 301 nebo e-mailem na info@masne-kramy.cz. Podrobné informace o Masných krámech včetně menu a ceníku najdete na www.masne-kramy.cz.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání