úvod
homepage

Ovocné pivo dorazí i do České republiky vytisknout článek

Přidáno: 14. listopadu 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,71 hodnotících Hodnotících: 20 počet zobrazení Zobrazeno: 5404x

Originálním vánočním dárkem se letos může stát ovocné pivo z uherskobrodského Pivovaru Janáček. Příští týden totiž firma uvede na trh světlá piva s chutěmi citrón, malina, višeň, směs bylin a zázvor a tmavé pivo s bylinami připomínající chuť coly.

Cílovou skupinou odběratelů má být hlavně mladá generace a ženy, neboť piva mají sladší chuť. Předvánoční trh zaplní nejprve pivo v nevratných třetinových obalech a v kartonech, takže pod vánočním stromečkem jako netradiční dárek může mít opravdu úspěch, řekl sládek pivovaru Jaroslav Horehleď. Zdůraznil, že 95 procent objemu tvoří skutečné pivo a zbytek vodný cukerný roztok, do něhož se ve finále přidá patřičná příchuť. Aromatického koncentrátu je ale skutečně velmi málo, dodal.

Ovocné pivo začal pivovar vyrábět ve spolupráci s firmou z Buchlovic na Uherskohradišťsku, jejíž majitelé vlastní užitný vzor na principu patentu, jenž platí pro Českou republiku. "Je to novinka, kterou ve spojení s českým pivem na našem trhu nenajdete. Zato v zahraničí jsou ovocná piva běžnou záležitostí," řekl Horehleď.

I když je podle něho český trh konzervativní, věří, že ovocné pivo si své zájemce najde. Letos by mohl jeho prodej dosáhnout 400 hektolitrů a většinu zajistí buchlovická firma. Pivovar bude ovocné pivo dodávat do svých sítí. Brzy se na trhu objeví také v půllitrových lahvích a cena bude kolem 13 až 14 korun.

Převzato : Tiscali/ČTK

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 3 komentáře, poslední komentář: 28.06.2010 08:26 Komentovat
Re: datum... Jiří Kaňa28.06.2010 08:26
A i v tom roce 2002 stály uherskobrodské pivní ochuceniny za prd :-)
datum... Stanislav Jakoubek27.06.2010 20:57
nerad kazím radost, ale článek byl přidán již v listopadu 2002... ;-)
konečně Martina25.06.2010 20:37
To sou super zprávy,že se to konečně dostává i k nám .. na pár diskotékách mají...
Vyhledávání