úvod
homepage

Pivní klub vytisknout článek

Přidáno: 8. listopadu 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,26 hodnotících Hodnotících: 16 počet zobrazení Zobrazeno: 5755x

Dnes pojedeme za netradiční pivní partou na západ Čech, do Mariánských Lázní. Pravidelně se tu schází Pivní klub, který organizuje krom jiného Chodovar Cup (barmanská soutěž v míchání koktejlů z piva), Gambrinusovu Chmelympiádu® a v neposlední řadě Mistro

Ačkoliv si Pivní Klub stanovil velmi smělé cíle (zvyšování kvalifikace členské základny, předání zkušeností a znalostí studentům z odborných škol, snaha o lepší kvalitu poskytovaných služeb v oblasti gastronomie a hotelnictví, odborné prezentace, ochutnávky, organizování odborných soutěží, propagace kvalitních výrobků českého trhu, literární příspěvky do odborných časopisů a další), dnes vám nabídneme reportáž z cesty na Mistrovství světa v koulení pivních sudů v anglickém Burtonu, kde jejich družstvo dosáhlo velmi pěkného úspěchu.

Zpráva o účasti družstva Pivního klubu ČR a HŠ v Mar. Lázních na mistrovství světa v koulení pivních sudů v anglickém Burtonu.

......... Výprava odjela ve čtyrčlenném složení vlastním vozem na trasu měřící 1390 km po ose M.L. - Frankfurt - Brusel - Ostende - Calais - Dover - Londýn - Burton a tuto překonala za 16,5 hodiny včetně cesty trajektem.

V Burtonu o ně bylo výborně postaráno díky péči vedení místní Burton College (Keith Norris) a díky řediteli pivovaru Burton Bridge Brewery p. Jeffovi Brucemu.

Vlastní závody začaly druhý den ráno v 9.30. Konaly se na náměstí hned vedle radnice a byly součástí velkých místních oslav. Po rozlosování závodních týmů do dvojic následovaly kvalifikační rozběhy. Každý tým běžel dvakrát a započítával se mu lepší čas.

Osm dvojic s nejlepšími časy pak postoupilo do finále, kde se vyřazovacím způsobem probojovávali do finále. Tento vražedný systém znamená jediné - jedna sebemenší chyba rozhoduje o vašem vyřazení ze soutěže a vhledem ke krátkosti tratě 200 m s jednou zatáčkou je téměř nemožné tuto chybu napravit a soupeře předběhnout.

Osm týmů, které postoupily do finále, byly tyto:
1. Pivní klub - HŠ (CZ)
2. Hasistein Brewery (BRD)
3. Pivovar Ostravar (CZ)
4. Burton College (GB)
5. Hassistein Breqwery II (BRD)
6. Burton Bridge Brewery (GB)
7. Birmingham Brewery (BG)
8. Guinness (RI)

Náš tým v rozbězích postupně porazil Burton College, Burton Brewery a nejtěžšího soupeře - obhájce loňského mistrovského titulu - družstvo Ostravaru.

Ve finále se střetl s německým celkem. Ješte 20 m před cílem náš tým vedl zhruba 3-4 m. Avšak pivní sud se při vysoké rychlosti - vlastně sprintu (náš čas se 60 kg sudem byl 29 s !!! na 200 m) rozkmital a narazil do hrazení. Němci využili našeho zaváhání a těsně před cílem nás předběhli. Musím přiznat, že přes to, že jsme druzí na světě, jsme byli zklamáni, neboť jsme byli jen velmi, velmi těsně před ziskáním zlaté medaile. Paralelně s mužskou souteží probíhala také ženská. Naše dvojice skončila šestá z 8 týmů. Jako hosté jsme se pak zúčastnili slavnostní večeře s představiteli Burton College a Bridge Brewery a vlastních městských oslav.

Cestou zpět jsme navštívili Oxford a Londýn. Dále jsme navázali spolupráci s vedením Strední školy v Burtonu. Její zástupci navštíví Hotelovou školu v ML v měsíci červnu a při této návštěvě budou projednány formy budoucí spolupráce.

V príštím roce chceme obhájit mistrovský titul ČR a dobít světové prvenství!

Zpracoval: DrPv. Zdeněk Cik
Více informací na webových stránkách Klubu : www.pivniklub.cz

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání