úvod
homepage

Putovní Pohárek vytisknout článek

Přidáno: 29. října 2002  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,67 hodnotících Hodnotících: 54 počet zobrazení Zobrazeno: 5168x

Jak to tak vypadá, Příbram je bohatá nejen na uran, ale i na pivní party. V dnešním pokračování nepravidelného seriálu o tomto fenoménu vám představíme Putovní Pohárek. Kdo jsou a co mají za lubem vám přiblíží Standa, jinak zástupce předsedy PP.

Putovní Pohárek (WWW: http://putovnipoharek.zde.cz; E-mail: putovnipoharek@centrum.cz )

  Vážený čtenáři chceš vědět kdo že vlastně jsme a kde jsme se vzali? Tak právě na tyto otázky možná nalezneš odpověď v tomto článku. Dlouho nebylo jasné čím se máme na začátek blýsknout, ale snad bude stačit když řeknu, že máme všech pět P. Jsme totiž Přátelé Putující Po Příbramských Putykách a navíc Popíjíme Převážně Pivo.

  No tak to bylo takové krátké, ale doufám že výstižné slovo úvodem a teď něco konkrétnějšího. Náš rádoby klub byl založen v březnu roku 2001 a v podstatě jsme nechtěli stále říkat to obligátní jdeme na pivo a poté sedět v jedné hospodě a cucat jedno za druhým. A tak se v hlavách Gusty a Davida zrodil nápad co takhle obejít v rámci jednoho večera více hospůdek (podrobnější informace o historii najdete na našich stránkách). Postupem času jsme zjistili, že to má určité výhody. Při našich toulkách takto poznáme prostředí různých občerstvovacích zařízení v našem okolí a přesuny mezi jednotlivými zastávkami nám také pomáhají takříkajíc utříbit si myšlenky, laicky řečeno trochu vystřízlivět. Věřte tomu nebo ne, ale v rámci našich Putovních Pohárků jsme k 3.10.2002 navštívili již 85 originálních hospůdek a barů v našem městě, kterým je hornické město Příbram ve středočeském kraji a v jeho blízkém okolí. Některé bary a hospůdky jsme si oblíbili a rádi se do nich vracíme a tak celkový počet námi navštívených občerstvoven se za 24 uskutečněných putovních pohárků vyšplhal na číslo 137.

Zažili jsme i pár vskutku originálních situací a na některé poutě vzpomínáme skutečně rádi a i s odstupem času nás některé vzpomínky opravdu pobaví. Už nás považovali i za ČOI (Českou Obchodní Inspekci), protože jsme si dělali poznámky do zápisníku a pak se k tomu připletli i nějaké naše výroky a inspektoři byli na světě (viz. náš 12.PP). Samozřejmě jsme naší akci museli dát určitý řád, proto světlo světa spatřily stanovy, které jsou čas od času upravovány a doplňovány. A když už jsme měli stanovy nebylo daleko k rozdělení funkcí a pravomocí. Tímto získala naše akce jakýsi punc oficiálnosti a respekt u přítelkyň a známých. Vždyť my nechodíme jen tak se nalít do hospody, my přeci vyrážíme na kulturní akci zvanou Putovní Pohárek. V současné době má náš klub 5 stálých členů (David, Gusta, Pepa, Standa a Zdeněk), na akce vyrážíme jednou měsíčně (to je zakotveno i ve stanovách) a jsou na ně zváni i hosté většinou z řad našich přátel, pro které je to jistě také nezapomenutelný zážitek.

  Tak to bylo pár řádek o našem Putovním Pohárku, chcete-li se dozvědět více mrkněte na naše stránky http://putovnipoharek.zde.cz .

  Standa (Zástupce předsedy PP)

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání