Masné krámy budou otevřeny 5. prosince 2007
Přidáno: 28. listopadu 2007 • Autor: Jan Kočka
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 1933x
Hodnocení: 0 Hodnotících: 0 Zobrazeno: 1933x
Legendární českobudějovická pivnice Masné krámy bude po celkové rekonstrukci pro veřejnost znovu otevřeny ve středu 5. prosince 2007 ve 14 hodin. Milovníci dobrého piva a chutného jídla tak po pěti letech znovu dostanou k dispozici kultovní pivnici, která patří mezi symboly města České Budějovice a je jednou z nejznámějších restaurací v České republice.
Dnešní budova Masných krámů pochází zřejmě z roku 1554. Jak název napovídá, sloužily Masné krámy původně k prodeji masa. Na pivnici byly přestavěny v roce 1953, a rychle získaly značnou popularitu díky prvotřídnímu pivu z Budějovického Budvaru a výborné kuchyni. Po povodni v roce 2002 musely být uzavřeny. „Masné krámy se v minulosti staly jedním ze symbolů Českých Budějovic. Pevně věříme, že „nové“ Masné krámy úspěšně naváží na svou slavnou tradici a brzy se opět bude říkat že 'Kdo nebyl v Masných krámech, nebyl v Budějovicích',“ komentuje otevření pivnice Petr Samec, PR manažer Budějovického Budvaru.
Rekonstruovaný interiér, jehož autorem a dodavatelem je studio Story Design a.s., navazuje nejen na tradici původní restaurace, ale i na historický charakter budovy. Proto byly voleny architektonické prvky a tradiční materiály, které toto historické vyznění podporují (dubový masiv, přírodní kůže, černý matný kov, patinovaná měď). Nábytkové vybavení interiéru má jednoduchý a účelový charakter a svými výrazovými prvky také evokuje historickou sounáležitost se stavbou. To však neznamená, že by se v Masných krámech neuplatnily i nejmodernější trendy vybavení restauračních zařízení. Proto zde nalezneme jak velkoplošné obrazovky a další techniku pro velkoplošnou projekci, tak i WIFI připojení k internetu či bezdrátovou pokladní techniku. „Interiér pivnice vychází ze svých historických dispozic a tradice, nicméně naším cílem bylo, aby Masné krámy byly zároveň špičkovým gastronomickým zařízením s nejmodernějším technickým a technologickým zázemím,“ dodává Petr Samec.
Největším lákadlem pro hosty bude „kroužkovaný ležák“ Budweiser Budvar, který se bude v Masných krámech, jako na jediném místě na světě, točit přímo z pivních tanků. „Kroužkovaný ležák se dnes točí jen v několik desítkách českých restaurací, všude je ale k dispozici pouze sudový. Proto se návštěva Masných krámů stane pro milovníky dobrého piva skutečným zážitkem,“ vysvětluje Petr Samec. V Masných krámech se návštěvníci budou moci setkat s dalšími jedinečnými prvky. Bude to především kolekce pivního skla s logem Masných krámů, speciální ošacení personálu v „barvách“ Masných krámů a kolekce upomínkových předmětů, které bude možno zakoupit v malé prodejně suvenýrů.
Jídelní lístek bude zveřejněn až 5. prosince. Jeho základem bude tradiční česká kuchyně a především maso ve všech podobách. Součástí nabídky bude i řada originálních specialit, mimo jiné i zvláštní druh chleba.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání