úvod
homepage

Svět piva.cz žije... vytisknout článek

Přidáno: 20. listopadu 2007  •  Autor: Jan Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5849x

I když to tak nejspíš v posledních dvou třech týdnech nevypadalo, náš server Svět piva.cz stále žije. A v nejbližší době už bude vypadat a fungovat líp, než tomu bylo za původního redakčního systému.

Zatím je nejzřetelnější posun u superhomepage. Zde se projevila změna designu jako první. S tím souviselo přejmenování úplně původního Světa piva na Pivní deník(www.pivnidenik.cz), aby se zabránilo záměnám s novým Světem piva, který přebírá funkci jakéhosi „zastřešení“ všech částí a jednotlivých serverů.

Pivní deník jako druhý v řadě se oblékl do nového kabátce a začal pomalu ukazovat novinky, které postupně přejdou i do dalších serverů. V první řadě je to diskuse u článku, kterou nyní můžete sledovat jak po vláknech, tak po časové ose. Můžete též reagovat na příspěvky jiných čtenářů. Vím, vše jsou to věci, které jiné servery mají již léta a které jsem chtěl nechat dodělat i na původním Světě piva, ale jaksi k tomu nikdy nedošlo. A nebojte se. Historii diskusních příspěvků, která nyní funguje zatím jen u jednotlivých článků, najdete v nejbližší době i tam, kde jste na ni byli zvyklí, tedy pod výpisem perexů článků na home page Pivního deníku(a následně i u ostatních serverů).

Další změna, která je zatím spíše schovaná, je možnost registrace(ZDE). Zatím je její využití velmi omezené, ale můžu už teď slíbit, že ve velmi brzké době se její možnosti rapidně zlepší. Zatím jediné, k čemu je za stávajícího stavu registrace dobrá, je možnost ukládání fotek do fotogalerie. Do budoucna bude registrace využitelná i k tomu, abyste vkládali do systému články(podléhá schválení redakce), mohli si mezi sebou v rámci systému chatovat, blogovat, měnit si nastavení newslleteru, přidávat záznamy do databáze termínů, diskutovat ve všeobecné diskusi...

Tím se dostáváme k fotogalerii(ZDE). Zatím zde najdete fotky, které byly na původním serveru Svět piva. Nově však můžete tyto fotky hodnotit, přidávat komentáře a po registraci i nové fotky ukládat.

Ukládat lze prozatím fotky do rubrik a kategorií, které jsou již viditelné, kde jsou již nějaké fotky uložené. Pokud byste chtěli například uložit fotky z pivovaru Janáček, stačí nám napsat email na redakce@svetpiva.cz, my danou rubriku či kolonku založíme, pošleme vám zpětně informaci a vy pak můžete ukládat fotky s popiskem. Velikost fotek je omezena na 2 MB, což je dostatečná velikost i pro fotografie v tiskové kvalitě. Skript uloží vaší fotografii v předepsané velikosti, její větší formát uvidíte kliknutím na danou fotku(nefunguje u fotek z původního serveru, neboť jejich velikost je nastavená „natvrdo“). Časem se zobrazí i nejfrekventovanější fotografie, nejdiskutovanější atd...
Proto pokud někdo máte na svém počítači fotografie, které byste rádi ukázali světu a ostatním pivařům, rádi je u nás zveřejníme.

Aby vaše orientace v jak v novinkách na serveru, tak i v publikovaných článcích byla jednodušší, připravujeme pro vás následující věci:
- pro orientaci v novinkách na serveru Svět piva bude sloužit rubrika „Novinky webu“, kterou najdete pod přihlašovacím okýnkem vpravo nahoře (zatím nefunkční) - pro lepší orientaci ve vydaných článcích pro vás připravujeme rubriku „Přehled článků“, kterou najdete v liště vedle Galerie. I tato rubrika je zatím nefunkční. Její spuštění se plánuje po převodu dalšího serveru (nejspíš to bude homebrewing.cz) na nový redakční systém. Potom nebude problém podle časové posloupnosti udělat výpis publikovaných článků...

V nejbližší době se zde objeví i nová všeobecná diskuse, neboť ty původní(svět piva, homebrewing) nebyly ošetřeny proti spamu a není už v lidských silách odmazávat tisíce nabídek na velmi výhodnou koupi Viagry...

Připravujeme pro vás další vylepšení a vychytávky, ale to je spíše otázka vzdálenějšího období, určitě až po Novém roce.

Jak je vidět, alespoň v to doufám, Svět piva žije (vlastně jsem zapomněl na znovu zprovozněné Aktuality a Tiskové zprávy). A věřím, že ve velmi blízké budoucnosti to bude i mnohem zřetelnější. Můžete nám pomoci i tím, že si u nás uložíte fotky s pivní tématikou, ale i třeba tím, že nám napíšete svůj nápad na vylepšení. Těšíme se na vzájemnou spolupráci a lepší pivní zítřky.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání