úvod
homepage

Pšeničné pivo u Svatého Norberta vytisknout článek

Přidáno: 16. června 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 0x
Letní doplněk stávající nabídky piv mají v restauračním pivovaru Svatého Norberta u Strahovského klášteru. Dovoluji si citovat z jejich emailu: Pšeničné pivo Sv. Norbert navazuje na tradici vaření „bílých“, tedy pšeničných piv v Čechách. Toto pivo je vyráběno nejstarší metodou výroby piva – svrchním kvašením na našem území doloženo od roku 1505, kdy Vok z Rožmberka udělil městu Třebové právo vařit „bílé“ pivo. Pšeničná piva zažívají v současné době renesanci a pro svou lehkost a svěžest jsou oblíbená hlavně v letních měsících. Pro nižší obsah chmele se drží v oblibě také u příznivců méně hořkých piv. Toto pivo je nefiltrované s obsahem pivovarských kvasnic způsobujících kalnost, a dále s obsahem pšeničného sladu (50 %), který určuje světlé zabarvení. Kvasnice svrchního kvašení přírodní cestou produkují estery a fenoly, které se projevují širokou paletou aromatických tónů a chutí. Můžeme zde najít například - hřebíček, muškátový oříšek, vanilku, banány, přes citrusy až k uzeným vůním. Česká piva plzeňského typu, vyznačující se vysokou hořkostí ( 35 – 45 jednotek hořkosti), jsou v tomto ohledu jakýmsi protikladem pšeničných piv, která mají 10 – 17 jednotek hořkosti. Pšeničné pivo Sv. Norbert je velice řízný a osvěžují nápoj. Podáváme od 6.6. na Svatého Norberta

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání