úvod
homepage

Plzeňský Prazdroj definitivně sloučen vytisknout článek

Přidáno: 2. října 2002  •  Autor: Marketing a Media
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,56 hodnotících Hodnotících: 22 počet zobrazení Zobrazeno: 4040x

K 30. září 2002 byl zápisem do obchodního rejstříku příslušnými rejstříkovými soudy v Plzni, Praze a Ostravě ukončen proces sloučení akciových společností Pivovar Radegast a Pivovar Velké Popovice se společností Plzeňský Prazdroj a sloučení tak nabylo prá

Práva a povinnosti obou dosavadních společností Pivovar Radegast a Pivovar Velké Popovice přecházejí na společnost Plzeňský Prazdroj. Po organizační stránce probíhalo sloučení po dobu dvou let a společnost Plzeňský Prazdroj je nyní fakticky odpovědná za řízení, výrobu, obchodní vztahy a veškeré další záležitosti pivovarů v Plzni, v Nošovicích a ve Velkých Popovicích. Tyto pivovary budou působit jako součást organizační struktury společnosti Plzeňský Prazdroj.

Na českém trhu je nyní Plzeňský Prazdroj se svými hlavními značkami Pilsner Urquell, Gambrinus, Radegast a Velkopopovický Kozel a celkovým výstavem téměř 8 milionů hektolitrů piva na prvním místě v objemu výroby piva i v exportu, který směřuje do 50 zemí celého světa. Součástí skupiny Plzeňského Prazdroje je také slovenský Pivovar Šariš, číslo dvě na slovenském pivním trhu. Plzeňský Prazdroj je členem mezinárodní skupiny SABMiller plc, druhé největší světové pivovarnické společnosti. Vlajkovou loď skupiny představuje značka Pilsner Urquell.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání