úvod
homepage

Pilsner Urquell zahájí výrobu v Polsku vytisknout článek

Přidáno: 24. září 2002  •  Autor: Marketing a Media
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,64 hodnotících Hodnotících: 25 počet zobrazení Zobrazeno: 8145x

Plzeňský Prazdroj oznámil, že licenční produkce superprémiové značky Pilsner Urquell bude zahájena v Polsku, v pivovaru Tychy. Licenční výroba je krokem, který vyplývá z dlouhodobé strategie vybudovat Pilsner Urquell jako jednu z nejprodávanějších pivních

Licenční výroba je jednou z cest, jak uspokojit celosvětově rostoucí poptávku po značce Pilsner Urquell. Klíčová pro úspěch celého procesu je kvalita licenční produkce. Z tohoto důvodu jsou při výrobě používány shodné suroviny jako v mateřském pivovaru v Plzni, stejný je také výrobní postup. Voda používaná pro vaření piva se přírodním způsobem upravuje na plzeňské parametry. Za kvalitu licenční produkce ručí sládek z Plzně, který bude pracovat přímo v pivovaru Tychy.

Tento pivovar je součástí společnosti Kompania Piwowarska. Ta, stejně jako Plzeňský Prazdroj, patří do skupiny SABMiller, druhé nejsilnější pivovarnické skupiny na světě. V roce 2001 prodej piva značky Pilsner Urquell dosáhl v této zemi 108 000 hektolitrů, s meziročním nárůstem 58 %. Podle absolutní spotřeby piva patří dnes Polsko na 5. místo v Evropě.

"Jsme přesvědčení, že náš cíl zařadit Pilsner Urquell do první světové pětky co do objemu prodeje je realistický," uvádí Tony van Kralingen, generální ředitel Plzeňského Prazdroje. Plzeňský Prazdroj je prvním českým pivovarem, který zvolil strategii licenční výroby, přičemž dnes již opírá o pětileté zkušenosti, které společnost má s licenční produkcí svých značek Gambrinus a Velkopopovický Kozel v zahraničních pivovarech.

Bohuslav Bohuněk

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání