Gambrinus z Velkých Popovic je prý nejlepší
Už déle než rok se vaří „desítka“ Gambrinus v pivovaru ve Velkých Popovicích. Aby byla značka totožná s „plzeňskou výrobou“, neustále probíhá chuťová i mikrobiologická kontrola piva ve všech rozhodujících stupních výroby. Jakákoli odchylka znamená laboratorní kontrolu a v případě potvrzení problému i zastavení výroby. Dále se piva kontrolují při výstupu z výroby a pravidelně pro Plzeňský Prazdroj na národní úrovni a v rámci vlastnické skupiny SABMilller i v evropském měřítku. Při většině senzorických kontrol se provádí i analytický rozbor nápoje. V rozhovoru pro časopis Za branou plzeňský vrchní sládek Gubiš dokonce doslova říká, že v Popovicích se vaří nejkvalitnější Gambrinus nejen podle degustátorů, ale i podle analytických parametrů. Vyplývá to prý z výsledků vnitřního hodnocení pivovarů ze skupiny Prazdroje. Gambrinus z Velkých Popovic prodává hlavně v jejich okolí. (zdroj: Plzeňský deník)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání