úvod
homepage

V Karlovarském kraji vznikají minipivovary vytisknout článek

Přidáno: 15. listopadu 2005  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 0x
Po likvidaci posledních dvou regionálních pivovarů v Karlových Varech a Chebu v devadesátých letech se nyní do Karlovarského kraje začíná opět vracet výroba piva. Chebskou varnu přírodního nefiltrovaného nápoje stěhuje její majitel Jiří Dymáček z pivnice na Spáleništi do sklepů Chebského hradu. Vaří několik druhů piva, nyní je to chebská jedenáctka, černá třináctka podle receptury z pražského pivovaru U Fleků a zvláštní pivo ze čtyř sladů, kterému se podle mírně karamelové chuti říká Karapils. Majitel a sládek nedávno vyhrál výběrové řízení na pronájem sklepů Chebského hradu, kam chce svůj podnik přestěhovat a otevřít na jaře příštího roku současně se zahájením krajinné výstavy, jejíž bude hrad součástí. Vladimír Lažanský, který koupil a opravil zámek Chyše a nyní obnovuje i zdejší pivovar, chce zahájit výrobu v dubnu. Kromě pivnice přímo u pivovaru otevře další v Karlových Varech. Otevření malého pivovaru s přírodní jedenáctkou a černou dvanáctkou Velichovského formana připravuje ve své hospodě naproti velichovskému zámku Bohuslav Novák. Kapacita jedné várky bude dvě stě padesát litrů. Přírodní pivo se bude vařit také v Lokti, kde na vybudování malého pivovaru v původní sladovně pod bývalou poštou získal Václav Lojín evropskou dotaci 9,6 milionu korun. (zdroj: Mladá fronta DNES)
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání