úvod
homepage

Konzumace piva zvyšuje riziko vzniku rakoviny tlustého střeva vytisknout článek

Přidáno: 24. října 2005  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 0x
Dánští vědci zjistili, že riziko vzniku rakoviny tlustého střeva je u pravidelných konzumentů piva v porovnání se zbytkem obyvatelstva více než trojnásobné. Další dánská studie sledovala výskyt rakoviny u pracovníků dánských pivovarů, kteří mají právo na šest malých lahví za den. Výskyt rakoviny u pracovníků pivovarů byl významně vyšší než ve srovnatelné populaci. Autoři studie to vysvětlují nejen účinkem alkoholu, ale i obsahem kancerogenního nitrosaminu. Rakovina se vyskytovala zejména v dutině ústní, v trávicím systému, v respiračním systému, v močovém systému, v tlustém střevě a v konečníku. V České republice se pohybuje spotřeba piva kolem 160 litrů na hlavu ročně, což je světově nejvyšší úroveň. Zároveň se zde nejvíce lidí léčí s rakovinou tlustého střeva. (zdroj: pramenyzdravi.cz)
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání