Vařime s pivem II.
Hodnocení: 2,77 Hodnotících: 30 Zobrazeno: 4261x
Pokud vás náš první článek o zapojení piva do vašich receptů zaujal, dnes vám předkládáme další inspiraci- fettuccine s uzeným lososem a krémovou pivní omáčkou.
šálek strouhaného parmezánu
2-12 oz. plzeňského piva
šálek vykostěného, na olšovém dřevě uzeného lososa, nařezaného na malé kousky
1/3 šálku margarínu nebo másla
2 stroužky rozetřeného česneku
šálek tučné šlehačky
1/8 lžičky muškátového ořechu
sůl a pepř
Uvařte fettuccine dle návodu. Otevřete jednu z lahví piva a nalijte jej do půlitru. To je Váš předkrm, protože vaříte.
Rozpusťte margarín nebo máslo na pánvi na mírném ohni. Přidejte česnek a zvolna vařte 2 min. Přidejte šlehačku a vařte na mírném ohni, dokud se na hladině neobjeví lehká pěna. Přidejte šálek piva a na mírném ohni vařte 5 min. Přidávejte pomalu sýr (toto je velice důležité, nebo budete mít velikou sýrovou hroudu!) posypáváním na vrchol omáčky a nechte jej opatrně rozpouštět. Jak sýr taje, vmíchejte jej do tekutiny. Když jste přidali všechen sýr, míchejte ještě 3 - 4 min. Přidejte šálek piva a míchejte. Přidejte nakrájeného lososa a zahřívejte jen do doby, až se směs začne vařit.Poprašte muškátovým ořechem nad omáčkou a odsuňte z tepla. Dochuťte solí a pepřem.
Přejeme vám dobrou chuť !
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |