21. ročník Pivovarsko-sladařských dnů
Největší odborný seminář českých, moravských a slezských pivovarníků a sladařů se uskuteční ve dnech 6. a 7. října v Domě kultury v Ústí nad Labem. Na 300 odborníků vyslechne podle jeho údajů v rámci Pivovarsko-sladařských dnů více než 30 odborných přednášek se zaměřením na jakost surovin, výrobní proces či charakter piva českého typu. Nabídka přednášek zahrnuje i informace o nově vyšlechtěných odrůdách ječmene a chmele, o způsobu stanovení vlastností piva významných pro spotřebitele a např. i rozbor toho, jaké je postavení piva na prahu 21. století. V letošním ročníku má premiéru nová sekce zaměřená na reklamu a marketing. Nápad uspořádat setkání odborníků z pivovarského a sladařského oboru se zrodil ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském v Praze, který v květnu 1963 zorganizoval původně jednorázovou akci poprvé. V posledních letech akci pořádají každý lichý rok Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s., Ústav kvasné chemie a bioinženýrství VŠCHT Praha a vybraný pivovar. Hostitelem letošního ročníku je společnost Drinks Union, a. s., která provozuje čtyři pivovary - Krásné Březno, Velké Březno, Louny a Kutná Hora a celkovým objemem výroby patří mezi pět největších pivovarských společností u nás. Akce je nejen přehlídkou nejnovějších poznatků, ale i společenským setkáním řady pracovníků oboru. (zdroj: Agris)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání