úvod
homepage

Kazachstán VII. vytisknout článek

Přidáno: 21. srpna 2002  •  Autor: Radek Hybel
průměrné hodnocení Hodnocení: 2,92 hodnotících Hodnotících: 35 počet zobrazení Zobrazeno: 4592x

Veliká vzdálená země, spousta piv, nepřeberné možnosti zkoumání neznámého. V dalším pokračování o místním pivu vám Radek pomůže s objevováním.



Južnaja stolica - svetloe

Ač jsem předpokládal, že už jsem okoštoval vše co se v Kazachstánu nazývá pivem, měl jsem to štěstí, že dnes jsem koupil pivo, které rozhodně ještě testováno nebylo. Né že bych si ho nevšiml, ale už podle názvu Vám musí být jasné, že v severních oblastech, kde se nejvíce zdržuji, se toto pivo nemůže vyskytovat. Moc se mi na něm libí ta etiketa. :-). Pojďmě se mu tedy podívat na zoubek. Je to dvanáctka což i barva zjevně napovídá. Na zadní etiketě se toho moc nedozvídám, snad jen to, že to pivo je opět vyroběno z těch nejlepších igradiencí, ale eljhle, než jsem těch pár slov stačil přečíst, je po pěně. Vůně je zájímavá. Chuť ale opět s sebou přináší tu podivnost, o které píši snad u každého druhého kazachstánského piva. Bude zle teprve až ho dopiju. Budu si totiž muset jít vyčistit zuby, aby ze mě moc netáhl chlast. Alkoholu je zde 4,5%. Nedopuručuji.

Južnaja stolica 15%

Tak opět jeden představitelů tmavých piv, kterých je v Kazachstánu opravdu požehnaně. Je zajímavé, že pivo skoro nepění a malinko zapáchá tím "jedinečným" kazachstanským zápachem. Chutově rozhodně špatné není, není ani příliš sladké, ale chvíli po požití po něm zůstáva ten známý a nepříjemný ocas, i když zanedlouho mizí. Jsem z tohoto piva trochu na rozpacích.

Otyraz 13%

Pivo je tmavší barvy a příjemné vůně. Pěna však není tak hustá a brzy opadá. Hned po prvním loku se mi to pivo zdálo až nějak moc dobré, ale nevěděl jsem přesně ten důvod, dokud jsem neobrátil láhev. Snad jí dělá právě vysoká sladovitost tohoto piva a pouho pouhé 3,2 % alkoholu. Po požití nezůstává ani žádný nepříjemný pocit v ústech. Můžu toto pivo jen doporučit

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání