úvod
homepage

Regent zdvojnásobil export vytisknout článek

Přidáno: 27. září 2005  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 0x
Třeboňský pivovar Regent je již pět let součástí skupiny podnikatele Ferdinanda Staska. Jako malý pivovar se musí stále vypořádávat s tvrdou konkurencí pivovarských gigantů. Změny jsou v Třeboni vidět všude. Podařilo se mimo jiné oživit vývoz piva do zahraničí, který se zdvojnásobil. Regent znají třeba v Řecku a přilehlých ostrovech Korfu, Santorina, Samas, ale také v okolí Atén. Dalšího odběratele již mají v Itálii v okolí Turína. Pivo Regent se vozí i na Slovensko a nově se podařilo exportovat poprvé také do Anglie. Za uplynulých pět let v Třeboni na trh uvedli i několik novinek. Jako první bylo čtrnáctistupňové pivo Prezident, pak přišla 'osmička' Schwarzenberské lehké pivo, pak 'jedenáctka' a nyní na 3. pivních slavnostech představili novinku třináctistupňové pivo Petra Voka." Pivovar byl vždy neodmyslitelně spjatý s Třeboní, řada nových prostor se otevřela veřejnosti. Vlastník pivovaru se snaží více angažovat ve společenském dění města. Byl postavený základ například tradice pivovarského plesu či pivních slavností. Pivovar spolupracuje s městem a podílí se na nejrůznějších kulturních akcích, jako jsou různé festivaly a podobně. Z nevyužívané části sladovny byl vybudován sál, kde je možné pořádat i koncerty, různé oslavy. Je zde kapacita asi pro 400 lidí, takže není problém sem přemístit v případě nepříznivého počasí třeba pivní slavnosti. Vedle Schwarzenberské pivnice a terasy bylo otevřeno i posezení v pivovarském sklepě. Celý komplex budov pivovaru v poslední době prochází proměnou, která je vidět na každém kroku a stává se dominantou centra. Zmizely různé nevzhledné přístavky, které byly pozůstatkem z minulosti a narušovaly celkový vzhled. Při obnově se čerpá z historických a archivních materiálů, přičemž záměr majitele je, aby celý pivovarský komplex dostal původní vzhled. Nový majitel se nikdy netajil tím, že jako zaměstnavatel vyžaduje od lidí maximální pracovní úsilí. Z původních 130 zaměstnanců zde zůstalo sedm desítek pracovníků. Pracovní síla se takto zredukovala v souladu s výstavem piva a objemem tržeb, které pivovar má. (zdroj: Listy Jindřichohradecka)
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání