Pivovar v Dobrušce chce zůstat v regionu
Ležák Rampušák opouští pivovar zřídka, lidé za ním musí do Dobrušky. Pivovar sází hlavně na místní milovníky piva a na pivní turisty. Po desetileté přestávce obnovil pivovar v Dobrušce provoz teprve vloni a zákazníkům se otevřel na počátku letní sezóny. Namísto obchodní expanze jeho vedení chce sloužit především návštěvníkům Dobrušky. V současné době se chce společnost Staročeský pivovárek věnovat především pivní turistice a vytvořit centrum pro milovníky piva. Návštěvníci našeho zájezdního pivovarského restaurantu mohou ochutnat nejen Rampušáka, ale také některé druhy piv z jiných menších pivovarů. Rampušák se bude točit kromě pivovaru na různých akcích v Dobrušce a okolí, v budoucnosti bude v případě zájmu místních patriotů zásobovat kvasnicovým pivem i Orlické hory, ale větší expanzi z Dobrušky nechystají. Přestavba uzavřeného pivovaru začala v roce 2002 a následovalo postupné zprovozňování pivovaru a sladovny, na kterém se finančně podílely také fondy Evropské unie. Sladovna začala opět vyrábět vloni, kolaudace zbývající části pivovaru proběhla letos. V obnoveném pivovaru lidé najdou stylovou hospůdku a mohou si prohlédnout starou sladovnu. V budoucnu se návštěvníci Dobrušky budou moci ubytovat přímo v pivovaru. (zdroj: idnes.cz)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání