Ostravar je regionálním pivem
Loňský rok byl pro pivovar Ostravar úspěšný, překonal rekordní výrobu z roku 2002. Tehdy výstav piva dosáhl 554 tisíc hektolitrů, loni ale tento rekord v Ostravě pokořili a výstav překročil 575 tisíc hektolitrů. Ambiciózní cíl má pivovar i pro letošní rok, opět by chtěl překonat loňský výstav. Pivovar vlastní zahraniční majitelé, takže pro export využívá distribuční sítě v rámci skupiny InBrev. Například loni na podzim začal Ostravar s exportem lahvového piva pro dva řetězce v Anglii, funguje to velmi dobře a k milému překvapení Britům Ostravar chutná, takže dodávky se zvyšují. Rozhodující část značky Ostravar má své spotřebitele zhruba do padesáti kilometrů od Ostravy. Pivo je svým charakterem, svými chuťovými vlastnostmi uzpůsobeno místním zvyklostem, mentalitě a kultuře. Jeho hořkost, plnost, říz, barva - to vše odpovídá i charakteru regionu. Pivovar v roce 1997 uvedl na trh speciální pivo Velvet, Kelt o dva roky později, před Vánocemi v roce 2003 spotřebitelům poprvé nabídl světlou čtrnáctku Ostravar Strong. Další novinky v Ostravě zatím nechystají. (zdroj: Právo)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání