Lahvový Hostan bude ze Starobrna
Další zásadní změny čekají znojemský pivovar. Pivo Hostan míří do řetězců, což znamená nutnost zvýšit jeho trvanlivost a chuťovou stabilitu ze současných tří na šest měsíců. Vybudovat novou technologii ve Znojmě by bylo finančně náročné, lahvová stáčírna je již zastaralá a modernizace by přišla řádově na desítky milionů korun. Z těchto důvodů se výroba lahvového piva Hostan přesune od 1. července do brněnského pivovaru Starobrno. Zde bude vyráběno podle původní receptury pod dohledem sládků ze znojemského pivovaru, čímž bude zachován senzorický profil piva Hostan. Výroba sudového piva bude i nadále pokračovat ve Znojmě. Hostan stejně jako před mnoha roky bude vyrábět nealkoholické nápoje – jedná se o dva druhy limonády. První se dá podle chuti zařadit mezi koly, druhá má příchuť citrónovou. Do distribuce půjdou v sudech 30 a 50 litrů. Změny ve znojemském pivovaru budou znamenat snížení počtu pracovníků o 25 lidí. Více jak polovina bude mít možnost pokračovat v práci v rámci Starobrna, ostatní získají nadstandardní odstupné a bude jim zajištěna individuální pomoc v podobě odborného personálního poradenství. Přesunutí výroby lahvového piva do Brna bude znamenat snížení nákladní dopravy z pivovaru přes historické město o 40. (zdroj: Znojemské listy)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání