Prazdroj bojuje o čisté trubky
Plzeňský Prazdroj se pustil do souboje se lhostejností hospodských k čistotě výčepních zařízení. A do svého tažení chce nyní zapojit i konzumenty - návštěvníky hospod a restaurací. Úroveň péče o výčepní systémy v tuzemských hospodách pokládají prazdrojští kvalitáři za alarmující. Mikroorganismy, které dokáží kontaminovat pivo v nečištěných trubkách, mohou zkazit chuť a vůni piva. Nejčastěji se pivo z nemytých trubek pozná podle zákalu a podle toho, že špatně pění. Pivovary Prazdroj a Gambrinus, Radegast a Velkopopovický kozel, chtějí prosadit, aby všech 16 tisíc tuzemských restaurací, které mají výčepní zařízení vlastněné pivovarem, čistilo trubky kromě denního proplachování vodou nejméně jedenkrát týdně speciálním sanitačním zařízením. Prazdroj přišel s kampaní Za čisté trubky a nabádá návštěvníky: Hlídejte si svého hostinského! Restaurace, která trubky čistí, získá každý měsíc žlutou medaili a hostinský ji vyvěsí na tablo dodávané pivovarníky. Host tak má poznat, jestli za nějaký měsíc medaile chybí. (zdroj: Mladá fronta DNES)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání