Nový vyškovský speciál - Jubilér
Vyškovský pivovar připravil speciální druh silného piva, které má 16,8 stupně a tento údaj bude připomínat rok 1680, kdy byl pivovar založen. Piva s názvem Jubilér bylo uvařeno 120 hektolitrů. Jubilér se stáčí do zvláštních třetinkových lahví, v nichž hodlá pivovar exportovat své produkty na americký trh. Jubilér musel sládek uvařit o několik stupňů silnější a až před stáčením jej nařezat čtrnáctistupňovým ležákem, aby dosáhl požadovaného obsahu alkoholu. Sládek měl v úmyslu se přiblížit jednomu typu německého piva, které se jmenuje Dopplebock a vaří se také na podzim. Abych dosáhl podobně tmavé jantarové barvy, musel do něj přidat karamelový slad. (zdroj: Rovnost - jihomoravský den)
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání