úvod
homepage

Pelhřimovský pivovar provedl změny vytisknout článek

Přidáno: 8. prosince 2003  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 0x
Pivovar chtěl zastavit pokračující ovládání trhu v regionu největšími producenty piva v zemi. Po dvou letech od privatizace pivovaru výrobním družstvem DUP došlo k první zásadní modernizaci výroby, obchodu i marketinku. Podnik mění svůj název na Pivovar Poutník a současně přišel na trh s novým pivem pod pozměněnou značkou. Nové pivo Poutník se začalo stáčet 4. prosince 2003. Souběžně vlastník pivovaru vyhlásil i novou marketinkovou a obchodní strategii. Pivovar se chystal vyrábět stejný sortiment jako dosavadní pivovar, na trh hodlal nadále dodávat světlé výčepní pivo, světlý ležák prémium a příležitostně rovněž speciální světlou čtrnáctku. Změn ale doznaly některé výrobní procesy, změnily se rovněž vstupní suroviny. Přestože vedení společnosti DUP zhodnotilo vstup do pivovaru jako správný krok, že pelhřimovské pivo v posledních letech ztrácelo pozice a že klesal rovněž výstav pivovaru. Na vině úpadku zájmu o pivo nepochybně byly průtahy s jeho privatizací a soudní tahanice kolem majetku pivovaru. Výroba se v posledních letech nemohla příliš modernizovat, naopak konkurence, zejména Plzeňské pivovary, slabý pivovar prostřednictvím reklamy, marketinku i obchodní strategie tvrdě válcovala. Podle finančního ředitele DUP Michala Vilímka chce Poutník získat lepší postavení především v regionu. Pivovar působí od Vlašimska až do míst k hranicím s Rakouskem. Na změnách piva spolupracovali zdejší pivovarníci ve spolupráci s pražskou poradenskou firmou Pivo od první poloviny roku 2003. K výrobě je používán slad z nejkvalitnějších ječmenů z Hané, žatecký chmel poloraný červeňák, voda je z oblasti Křemešníka. Úprav pak doznala technologie vaření, zvýšená pozornost je teď věnována hlavnímu kvašení, v konečné fázi se uplatňuje technologie sterilační filtrace, díky níž má pivo dostatečnou trvanlivost i bez pasterace. Výsledkem by mělo být charakteristické české pivo s jemnou a současně výraznou hořkostí, s plnou chutí, s bohatou pěnou, s jiskrou. Inovované pivo by nemělo být s ohledem na cenu hůře dostupné než dosavadní výrobek zdejšího pivovaru. Piva od počátku prosince 2003 tedy nesla názvy Poutník světlé výčepní, Poutník Premium, Poutník speciál.
vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání