České pivo je zdraví prospěšné, ale lékem není
České pivo, pokud je konzumováno v rozumných dávkách, je zdraví prospěšné, lékem však určitě nebude. Shodli se na tom odborníci, kteří se sjeli do Pardubic na mezinárodní konferenci Vitamíny 2003. Ze studie, na níž spolupracovaly Výzkumný ústav sladovnický a pivovarský a Fakulta chemické technologie Univerzity Pardubice vyplývá, že česká piva obsahují značné množství antioxidantů, jako vitamín B, stopové prvky a další. Antioxidanty, které jsou ve zvýšené míře obsaženy například i v zelenině, sóje a dalších potravinách, eliminují v lidském organismu vliv volných radikálů a oddalují tak vznik některých civilizačních onemocnění, jako kardiovaskulárních chorob, cukrovky a podobně. Odbornicí tvrdí, že je nesporné, že pivo má své dobré vlastnosti, ale lékem na civilizační choroby určitě není. Pozitivní vliv piva na lidské zdraví je navíc třeba prokázat dlouhodobějším průzkumem.
Hodnocení článku
Pro hodnocení se nejprve přihlašte.
Celkem 0 komentářů | Komentovat |
Vyhledávání