úvod
homepage

Sváteční polotmavý ležák Březňák již zraje ve sklepích vytisknout článek

Přidáno: 26. října 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6815x
Sváteční polotmavý ležák Březňák již zraje v ležáckých tancích ve sklepě pivovaru Velké Březno, který je součástí skupiny Drinks Union. „Také pro letošní vánoční trh jsme opět připravili speciální polotmavou jedenáctku, kterou v našem pivovaře vaříme pouze jednou ročně. Na trhu by se měla objevit na začátku prosince,“ říká ředitel pivovaru Jaroslav Rottenborn. Pro speciál se již také připravuje zcela nová etiketa.

Speciální pivo velkobřezenští sládci uvařili v polovině září, poté „putovalo“ na několik dní do spilky, kde probíhalo hlavní kvašení. „Od začátku října pak pomalu dozrává v ležáckých sklepích. Abychom dosáhli té správné chuti a nic neuspěchali, museli jsme pivo uvařit již čtvrt roku před jeho uvedením do obchodů,“ popisuje ředitel pivovaru. V ležáckých sklepích si přibližně 200 hektolitrů speciálního Březňáka poleží ještě zhruba 20 dní.

Vánoční speciál vaří pivovar Velké Březno pravidelně pouze jednou ročně již několik let. Je to skutečně pivo vařené od začátku jako polotmavé, to znamená, že nevzniká mícháním tmavého a světlého piva, takzvaným „řezáním“, ale jako polotmavé je přímo na varně připravováno. „Polotmavé barvy dosahujeme přidáním speciálních tmavých sladů ve správném poměru a množství, která jsou vždy takovým tajemstvím každého sládka,“ podotkl Jaroslav Rottenborn. Dodal, že polotmavý Březňák je jakousi třešničkou na dortu pro zákazníky, kteří mají Březňáka rádi a zůstávají mu po celý rok věrní.

Pivo Březňák stejně jako Zlatopramen, Louny a Dačický patří do skupiny Drinks Union. Pivo Březňák, které proslavil také pan Cibich, bodrý muž shlížející z etikety, patří k nejúspěšnějším značkám pivovarské skupiny. „Z různých soutěží po celé zemi jsme si přivezli již přes šedesát různých ocenění,“ uvedl Rottenborn. Naposledy to bylo na Žatecké dočesné 2007.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání