úvod
homepage

Ležák Budweiser Budvar bude v nabídce Carlsberg Bulgaria vytisknout článek

Přidáno: 18. října 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4107x

Společnost Carlsberg Bulgaria, součást skupiny Carlsberg Breweries, významně obohatila svou nabídku a zahájila distribuci originálního českého importovaného ležáku Budweiser Budvar. Tento ležák navazuje na tradici výroby piva v Českých Budějovicích, která je 700 let dlouhá.

České Budějovice/Sofia, 17. října 2007 Známý český pivovar Budějovický Budvar, národní podnik a společnost Carlsberg Bulgaria zahájily obchodní spolupráci. Společnost Carlsberg Bulgaria převzala distribuci originálního importovaného ležáku značky Budweiser Budvar na bulharském trhu.

Ležák Budweiser Budvar, který patří mezi nejznámější značky piva na světě je pokračovatelem tradice vaření piva v Českých Budějovicích. Tato tradice je více než 700 let dlouhá. Ležák Budweiser Budvar je vyráběn z nejlepších surovin – prvotřídních celých hlávek žateckého chmele, vybraného moravského sladu, speciální původní kultury kvasinek a unikátní vody z artéských studní, které jsou hluboké 300 metrů. Prémiový ležák Budweiser Budvar je vyráběn především pro potěšení skutečných odborníků a znalců piva, ale také pro všechny, kdo si chtějí dopřát požitek z dobrého piva. Ležák Budweiser Budvar patří mezi nejexportovanější značky českého piva v zahraničí. Zeměpisné označení ”Budějovické pivo” (“Budweiser Bier” nebo “Beer from Budweis”) je na území Evropské unie oficiálně chráněno prostřednictvím institutu “Chráněného zeměpisného označení” (Protected Geographical Indication – PGI). Logo PGI zaručuje kvalitu, použití vybraných surovin, originální výrobní postup a tradiční místo původu. Znamená také to, že “Budějovické pivo” nesmí být vyráběno na jiném místě, než v Českých Budějovicích.

Pan Alexander Grancharov, generální ředitel Carlsberg Bulgaria, ke spolupráci poznamenává: “Jsme velmi hrdí na to, že nyní máme v nabídce tak slavnou značku, jakou je Budweiser Budvar. Velmi významně to pomůže v našem úsilí nabízet bulharským zákazníkům významné prémiové značky piva, které se vyrábějí tradičním způsobem a představují původní kvalitu.” Jiří Boček, ředitel Budějovického Budvaru dodává: “Carlsberg Bulgaria je pro nás významným partnerem a v Bulharsku cítíme značný obchodní potenciál. Tuto spolupráci vnímáme jako další ocenění celosvětové popularity naší značky.”

Carlsberg Bulgaria
Carlsberg Bulgaria je součástí dánské skupiny Carlsberg a v současné době patří mezi nejrychleji rostoucí pivovary v Bulharsku. Může být příkladem pro intenzívní obchodní růst. Díky svému odpovědnému chování představuje Carlsberg Bulgaria příklad pro obchodní chování, které je zcela v souladu s kvalitou a také s ochranou životního prostředí. Proto získal v roce 2006 certifikáty ISO 9001 a ISO 14001. Carlsberg Bulgaria má za cíl přinášet zákazníkům zlepšování kvality jejich života prostřednictvím značek a výrobků z jeho nabídky.

Úspěch společnosti v číslech:
V roce 2006 meziroční nárůst prodeje piva o 30%. Pro srovnání, bulharský pivní trh v roce 2006 vzrostl o 12%. Během prvních 9 měsíců tohoto roku se prodeje Carlsberg Bulgaria zvýšily meziročně o 27%. Značka Shumensko zvýšila letos objem prodeje o 24% a značka Pirinsko o 27%. Společnost Carlsberg Bulgaria má tržní podíl 25% a patří tak mezi 3 největší hráče na bulharském trhu.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání