úvod
homepage

Na Gastrosetu hodnotili pivní sklo - nejlepší krýgl je z Holby vytisknout článek

Přidáno: 18. října 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5133x
Součástí letošního Gastrosetu, který každoročně představuje novinky z oboru gastronomie, potravin a nápojů, byla speciální soutěž pivovarníků a vinařů. Pivovary soutěžily o nejhezčí pivní sklo, zatímco u vinařů byla hodnocena pivní láhev vč. etikety. Každý návštěvník veletrhu si mohl prohlédnout přihlášené exponáty a pak prostřednictvím hlasovacího lístku zvolit svého favorita.

Nejvíce se líbil krýgl z Holby, který se celkově umístil za sklenicemi z Pivovaru Nová Paka a Bernarda. „ Je to první soutěžní úspěch nového džbánku do kterého se Holba čepuje teprve 3 měsíce a chválí ho i naši konzumenti. Džbánek je již tradičně nejvíce využívaným sklem, ve kterém se pivo podává nejčastěji, proto nás ocenění těší,“ komentuje úspěch Alena Chylová z marketingu pivovaru Holba.

Holba se čepuje do nového skla od léta. Jedná se o ucelenou kolekci zahrnující sklenice, džbánky a poháry o objemech 0,3 a 0,5 l. Tvary a provedení jednotlivých typů odpovídají novým designový trendům s důrazem na praktičnost a tedy snadnou manipulaci. Na první pohled zaujmou jednoduchým tvarem s čistými liniemi bez nápadných vlisů, které umožňují dokonalé a ničím nerušené vyniknutí načepovaného piva.

Přínosem je výrazná a přitom nenásilná identifikace značky Holba . Nové značkové sklo Holba vyváženě kombinuje jednotlivé prvky, tedy samotné sklo, logo a jeho grafické i barevné provedení i technologické zpracování s použitím reliéfního tisku.

U pivního skla je obzvlášť důležitá jeho praktičnost, proto Holba jednotlivé druhy skla speciálně testovala ve spolupráci s gastro odborníky.Jedním ze sledovaných kriteríí byla manipulace, stabilita, způsob čištění a další. „ Podařilo se dokonale vyladit nejen celkový tvar, ale i ucho džbánku. Tvar i velikost džbánku napomáhá jeho celkové stabilitě a u ucha je důležitá snadná uchopitelnost pro konzumenta i obsluhu.,“ říká Alena Chylová, manažerka marketingu pivovaru Holba.

Dle vyjádření Aleny Chylové mění Holba sklo po více než 5 letech. Dnes se čepuje do džbánků a sklenic o objemu 0,3 a 0,5l, a třetinkových pohárů. Speciální sklenice o objemu 0,4 l má Holba Free.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání