úvod
homepage

Zubr očekává rekordní odbyt piva na Slovensku vytisknout článek

Přidáno: 18. října 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4362x
Zubr letos významně navýšil prodej piva na Slovensku. Zatímco běžně vyveze k sousedům do 30 tisíc hl piva ročně , letos do konce září se prodalo už 35 tisíc hl a poptávka na Slovensku dále roste. Podle vyjádření vedení pivovaru se očekává, že odbyt Zubra na Slovensku letos dosáhne rekordních 40 tisíc hl.

Nárůst prodejů je zde dlouhodobý a pohyboval se do 15 procent ročně. Nyní jde o zvýšení o více než třetinu, což představuje velký úspěch. Jeho zdroj nevidí vedení pouze v oblíbenosti českého piva a silné tradici značky Zubr. „ Ke slovenskému trhu přistupujeme stejně jako k domácímu. Intenzivně se věnujeme nejen obchodu a distribuci , ale současně servisním službám a marketingové podpoře značky. Daří se to díky úzké spolupráci se slovenským  pivovarem Steiger, který nám outsorcuje například servis v gastro zařízeních “ informuje ředitel pivovaru Zubr Pavel Svoboda. Přínos spolupráce vidí Pavel Svoboda také v obchodě.

Zubr totiž využívá existující distribuční síť Steigra a s tím i znalosti trhu včetně jeho specifik. Díky tomu byl průnik Zubra do nových oblastí na Slovensku poměrně razantní. V krátkém čase se podařilo prosadit značku na středním Slovensku, kam se Zubr dosud nevyvážel a současně posílit západní a východní Slovensko, které pivovar distribučně pokrývá prostřednictvím nezávislých skladů. Všechny druhy piva z produkce Zubra se vyrábí v Přerově a o licenční výrobě se neuvažuje ani do budoucna.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání