úvod
homepage

Světové fotografie oceněné International Photography Awards poprvé v Česku vytisknout článek

Přidáno: 25. září 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6529x
Výběr 41 fotografií ze 4. ročníku Pilsner Urquell International Photography Awards (IPA) bude vystaven v Mázhausu plzeňské radnice a v Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje. Fotografie vybrané z prvních, druhých a třetích míst soutěže IPA budou k vidění od úterý 25. září do soboty 6. října 2007.

Soutěžní snímky profesionálních i amatérských fotografů vybrané kurátorem Colinem Westerbeckem jsou jako výstavní kolekce „Best of Show“ představeny v renomované galerii současné fotografie Farmani v Los Angeles a následně putují do osmi dalších zemí. Díky dlouholetému partnerství značky Pilsner Urquell se soutěží IPA se letos na seznamu zemí objevila vedle USA, Německa, Británie, Polska, Německa, Švédska, Řecka a Itálie také Česká republika a Plzeň.

Fotografie oceňované Pilsner Urquell International Photography Awards nejsou reportážní, jedná se o umělecké záběry hodnocené v osmi kategoriích - Reklama, Architektura, Fotožurnalistika, Příroda, Lidé, Umění, Speciální a Kniha.

„Že se podařilo získat sérii „Best of Show“ tento rok vedle dalších sedmi světových měst také do Plzně, je mimořádný úspěch. Je to jako kdyby Oscarem oceněný film byl promítán pouze v osmi kinech světa a jedno z nich bylo v Plzni,“ říká k výstavě Marek Hlavica, manažer firemní komunikace Plzeňského Prazdroje.

Mezi vystavenými fotografiemi je také jedna od českého autora: Petr Jeřábek dosáhl na 2. místo v kategorii Lidé za fotografii Children of the river.

· Fotografie „Best of Show“ budou k vidění v Mázhausu plzeňské radnice (1. část výstavy) a Návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje (2. část výstavy) od 25. 9. do 6. října 2007.
· Vstup na výstavu je zdarma.
· Otevřeno denně Mázhaus 8.00 – 18.00
Návštěvnické centrum 10.00 – 16.00

Lucie Awards, Oscaři ve světě fotografie
Slavnostní ceremoniál Lucie Awards, na němž se předávají ceny vítězům soutěže Pilsner Urquell International Photography Awards, bývá přirovnáván k filmovým Oscarům. V osmi kategoriích jsou vyhlašovány první místa ve 106 oblastech (zaměřené na děti, zvířata, kulturu, makro ad.). Letošního předávání cen 15. října se bude účastnit přes 2700 pozvaných hostů.
Více na www.lucieawards.com a www.photoawards.com

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání