úvod
homepage

Léto s Rychtářem: Den otevřených dveří pivovaru Rychtář 15.9. vytisknout článek

Přidáno: 9. září 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 8400x
Letošní ročník série kulturních akcí pod názvem Léto s Rychtářem zakončí tradiční Den otevřených dveří hlineckého pivovaru v sobotu 15.září. Tyto výroční slavnosti se konají jednou za dva roky, letos oslaví pivovar 94 let od svého založení.

Program dne otevřených dveří se odehraje v areálu pivovaru včetně přilehlého amfiteátru, ve kterém se konají v rámci Léta s Rychtářem pravidelné samostatné koncerty populárních skupin. Na výčepech budou samozřejmě všechna piva Rychtář a právě pro tuto příležitost uvařený polotmavý Speciál 13%.

Kromě mnoha hudebních vystoupení jsou připraveny exkurze pivovarem, které návštěvníkům umožní nahlédnout do tajemství výroby jejich oblíbeného piva. Na nádvoří pivovaru vyroste Šermířské městečko, u kterého se odehraje několik historických soubojů a bitev. Odpolední program zpestří unikátní Švejkův kabaret, který s komponovaným programem plným písniček, tance a soutěží bude nádvoří bavit přes dvě hodiny. Večer pak osvítí pivovar tradiční ohňostroj.

Dopolední program bude soustředěn především na nádvoří a bude patřit Základní umělecké škole Hlinsko a oblíbené dechovce Hlinečanka. Hudební soubory prostřídají soutěže, šermířská vystoupení a naváže na ně již zmíněný Švejkův kabaret. Večer na nádvoří zahrají k tanci oblíbené Trampoty a populární hlinecká skupina Artur.

Vystoupení hudebních skupin v amfiteátru zahájí ve 14:00 pražská funky formace Sly Rabbits a na ně naváže energická českotřebovská formace NIL s velice charismatickou zpěvačkou. Následující skupina UDG se jistě dá zařadit mezi hlavní hvězdy. Díky energickým koncertům a úspěšným singlům ze dvou alb se tito mladíci propracovali mezi českou rockovou špičku. Shodou okolností i čtvrtá skupina má v názvu pouze tři písmena. Z Plzně již poněkolikáté do hlineckého amfiteátru dorazí LSD, kteří si zde získávají stále více a více fanoušků. V rockovém duchu se ohraje i vystoupení Báry Zemanové, která se svou kapelou dokáže, že i třetí superstar dokáže produkovat velice kvalitní a energickou hudbu.

Večer se amfiteátrem budou linout notoricky známé písně z pohádek, televizních pořadů i filmů v podání jejich autora Jaroslava Uhlíře. Ten účastí na mnoha festivalech a i koncertech skupin jako Tři Sestry dokázal, že „Dělání“, „Holubí dům“ nebo „Není nutno“ pobaví napříč mnoha generacemi. Jaroslava Uhlíře na podiu vystřídá neméně známá tvář Ondřeje Hejmy, který se postará se svojí skupinou Žlutý Pes o vyvrcholení hudebního programu, jehož závěr bude patřit hlinecké legendě Motouz.

Vstup na Den otevřených dveří pivovaru Rychtář v Hlinsku 15. září je samozřejmě zdarma. Akce začíná v 10:00 na nádvoří pivovaru a bohatý kulturní program je naplánovaný až do 24:00. Kromě výčepních míst se všemi pivy značky Rychtář bude i mnoho stánků s občerstvením a pochutinami všeho druhu. Také bude možnost zakoupení propagačních předmětů a suvenýrů.

Léto s Rychtářem 2007, které letos nabídlo koncerty skupin jako Divokej Bill, Horkýže slíže nebo Wohnout, Dnem otevřených dveří pivovaru končí. Ročník 2008 je již v přípravě a jistě nabídne neméně zvučná jména. Aktuálně můžeme prozradit, že se do amfiteátru Rychtář vrátí skupina Tři Sestry.

Orientační harmonogram

nádvoří pivovaru:
10:00 ZUŠ Hlinsko
11:00 soutěže
12:00 HLINEČANKA
13:00 historický šerm
13:30 ŠVEJKŮV KABARET
16:00 historický šerm
16:30 ARTUR
19:00 TRAMPOTY
21:00 ohňostroj

amfiteátr Rychtář:
14:00 SLY RABBITS
15:00 NIL
16:00 UDG
17:30 LSD
19:00 BÁRA ZEMANOVÁ
20:00 JAROSLAV UHLÍŘ
21:00 ohňostroj
21:30 ŽLUTÝ PES
23:00 MOTOUZ

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání