úvod
homepage

Albánie objevuje plzeňské pivo vytisknout článek

Přidáno: 2. září 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5350x
Prvních tisíc hektolitrů prémiového ležáku Pilsner Urquell vyexpedoval do Albánie Plzeňský Prazdroj během posledních čtyř měsíců. Tato pro mnohé exotická destinace přibyla na exportní mapě největšího českého vývozce piva díky uzavření dohody s místním distributorem - společností M&D (Marketing & Distribution). V nápojovém segmentu obchoduje M&D se značkami firem Bacardi-Martini nebo Cognac Godet a zastupuje na albánském trhu i další renomované výrobce spotřebního zboží, jako jsou Procter&Gamble, SONY, Gillete apod.

Když se řekne „Albánie“, většina Čechů si představí nejspíše politickou nestabilitu, zaostalost a nízkou životní úroveň obyvatel. Takové představy o této balkánské zemi dnes už neodpovídají realitě. občas se ovšem návštěvníkovi naskytne netradiční pohled - například na medvěda vedeného na vodítku po hlavní třídě metropole Tirany.

Albánie se velmi dynamicky rozvíjí a výrazně se mění k lepšímu. Zvlášť jsou změny patrné v sektoru pohostinství. Vzhled a servis v řadě špičkových podniků zdaleka neodpovídá zažitým představám o zaostalosti. Prémiové pivo Pilsner Urquell je možno nalézt čepované v 25 restauracích a barech, jejichž vybavení a úroveň služeb snese srovnání s podobnými podniky v Praze. Lahvové pivo je k dostání ve všech lepších supermarketech.

„Balkánské země – i přes určitou politickou nestabilitu a nedostatečnou infrastrukturu – jsou slibně se rozvíjejícími trhy. Prodej piva obecně tam roste, zejména pak v turisticky atraktivních lokalitách. Zvýšené úsilí musejí exportéři věnovat hledání spolehlivých distributorů a obchodních partnerů, což se nám v případě Albánie podařilo“, říká Radek Horník, ředitel exportních operací Plzeňského Prazdroje.

První kroky podniká Plzeňský Prazdroj také k výchově a vzdělávání o tom, jak správně pečovat o prémiové pivo Pilsner Urquell. Speciální programy podpory kvality probíhají ve spolupráci s obchodním partnerem a hlavně přímo v restauracích, kde se Pilsner Urquell čepuje.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání