úvod
homepage

STAROBRNO, a.s. ohlásila za první pololetí roku 2007 zisk přes 70 mil. Kč vytisknout článek

Přidáno: 2. září 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4884x
Zisku ve výši více než 70 mil. Kč dosáhla za první pololetí roku 2007 společnost STAROBRNO, součást čtvrté celosvětově největší pivovarnické skupiny Heineken. Výsledek byl dosažen především díky maximální intenzifikaci nákladů zejména ve výrobě a v nákupu, díky vzrůstajícímu objemu výroby a samozřejmě také s přispěním mimořádně příznivého počasí, které se výrazným způsobem pozitivně odrazilo v celkové spotřebě piva i nealkoholických nápojů.

STAROBRNO, a.s. dále posílila své postavení na českém pivním trhu

Co se týče podílu na tuzemském pivním trhu, za první pololetí tohoto roku společnost STAROBRNO s 5,3% poprvé dosáhla na třetí příčku oficiálních statistik (viz Statistický přehled zpracovaný Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským). „Třetí příčka na trhu je dokladem úspěšné obchodní politiky naší společnosti a dává potenciál k dalšímu růstu“ komentoval výsledek generální ředitel společnosti Ing. František Krakeš.

Prodej piva a dalších nápojů

Výstav piva za první pololetí dosáhl hodnoty 471 tisíc HL, což je o 9,7% více než v loňském roce.
Z této celkové hodnoty 436 tisíc HL bylo určeno domácím konzumentům (+10% proti 1. pol. roku 2006), 35 tisíc HL putovalo na export (+4,5% proti 1. pol. roku 2006).
Prodej nápojů společnosti STAROBRNO včetně nealkoholických dosáhl za prvních 6 měsíců hodnoty 548 tisíc HL, oproti loňským 499 tisícům. Celkové tržby za první pololetí činí 680,3 mil. Kč (+9,2% proti stejnému období roku roku 2006).

Očekávaný celoroční nárůst zisku společnosti se pohybuje nad 20%. Prozatímní úspěšný trend roku 2007 dává předpoklady, že STAROBRNO bude pokračovat v dosavadní dividendové politice.

Významným signálem je také započatá výstavba nové varny brněnského pivovaru, která významně zvýší výrobní kapacitu a co do technologického vybavení posune Starobrno mezi nejmodernější evropské pivovary.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání