úvod
homepage

Zlatopramen 11° se v červenci rekordně prodával vytisknout článek

Přidáno: 27. srpna 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 5341x
Pivu Zlatopramen 11°, které je vlajkovou lodí ústecké nápojářské skupiny Drinks Union, svědčí letní měsíce. V červenci totiž ve srovnání s loňskem téměř dvojnásobně vzrostly prodeje v lahvích. Značka tak potvrdila postavení nejprodávanější jedenáctky v zemi. „Prodeje lahvového Zlatopramene 11° v červenci pokořily hranici 3,5 milionu lahví. Je to červencový rekord v prodejích této značky,“ řekl marketingový manažer značky Boris Rajdl.

Hlavním důvodem výrazného nárůstu prodeje je podle Rajdla v obrovský zájem lidí o soutěž Výstup na Mount Everest, která právě v červenci vrcholila. „Soutěž byla navíc podpořena upraveným televizním spotem, který získal i mezi odborníky vysoké ocenění,“ řekl. Svůj vliv na rostoucí zájem má podle Rajdla také nová láhev a etiketa. Tu navíc začal Zlatopramen využívat i pro svou jedenáctistupňovou tmavou variantu a pro světlé výčepní pivo.

Soutěž o terénní automobil Subaru Forster byla směřovaná především na multipacky, což je balení s osmi lahvemi Zlatopramene 11°. „Výrazný nárůst prodeje tak pochází především z prodejů multipacků,“ uvedl Rajdl.

Na domácím trhu završila v posledních týdnech vlajková loď skupiny Drinks Union kompletní změnu image. Po novém logu a etiketě, jejímž autorem je prestižní nizozemská agentura Claesens, přišel Zlatopramen v dubnu také se zcela novou lahví. Zlatopramenu se ale nedaří pouze na domácím trhu. Tmavý Zlatopramen 11° vede úspěšné tažení ve středoafrickém Beninu. Loni zahájil svou cestu také do Izraele. Prodeje se zvyšují například i v Japonsku, Skandinávii a Pobaltí.

Skupina Drinks Union, která zastřešuje pivovary Zlatopramen, Velké Březno, Louny a Kutná Hora, v prvních šesti měsících zvýšila meziročně tržby o 6,5 procenta na 622 milionů korun.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání