úvod
homepage

Spolupráce Budějovického Budvaru s firmou Carlsberg:nárůst prodeje Budvaru o 37% vytisknout článek

Přidáno: 8. srpna 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 8824x

Obchodní spolupráce mezi pivovary Budějovický Budvar a Carlsberg, která byla zahájena počátkem tohoto roku, se úspěšně rozvíjí. Za prvních sedm měsíců došlo v Chorvatsku, Finsku a Švédsku k meziročnímu zvýšení prodeje piva z Budějovického Budvaru o 37 %. Příjemným překvapením je velká poptávka po tmavém ležáku Budweiser Budvar v Chorvatsku.

České Budějovice, 8. srpna 2007 – Budějovický Budvar, n.p. zahájil počátkem roku 2007 obchodní spolupráci s dánským pivovarem Carlsberg. Dceřiné společnosti koncernu Carlsberg v Chorvatsku, ve Finsku a ve Švédsku se staly importéry a distributory piva z produkce Budějovického Budvaru. Obchodní spolupráce je zatím v počátcích, ale přesto už je možné ji předběžně vyhodnotit.

„S výsledky spolupráce se společnostmi ze skupiny Carlsberg v Chorvatsku, Finsku i Švédsku jsme velice spokojeni. Během prvních sedmi měsíců roku 2007 vzrostl náš prodej v těchto zemích meziročně o 37,2 %,“ říká ing. Robert Chrt, obchodní ředitel Budějovického Budvaru. Vývoz piva do těchto tří teritorií dosáhl objemu 8 602 hektolitrů. „Překvapil nás především velký zájem o tmavý ležák Budweiser Budvar v Chorvatsku. Tmavá piva se obecně pijí spíše v chladnějších oblastech. Letos jsme v Chorvatsku prodali přes 800 hektolitrů tmavého ležáku v lahvích i sudech,“ dodává Ing. Chrt. Prodej tmavého ležáku v Chorvatsku za celý rok 2006 činil jen 32 hektolitrů. Ve Finsku a ve Švédsku se pivo z Budějovického Budvaru prodává pod ochrannou známkou „Budějovický Budvar“, v Chorvatsku pod ochrannou známkou „Budweiser Budvar“. Asi 1/3 objemu piva se prodala v sudech, zbytek tvoří láhve 0,5 a 0,33 litru. V Chorvatsku se prodává také světlý ležák v plechovkách.

Od června 2007 je Budějovický Budvar výhradním dovozcem světlého prémiového ležáku značky Carlsberg do České republiky. Ležák Carlsberg je zákazníkům prozatím k dispozici v nevratných lahvích 0,33 a 0,5 litru. Letos by se v ČR mělo prodat asi 2000 hektolitrů piva značky Carlsberg.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání