úvod
homepage

Divokej Bill opět v Hlinsku vytisknout článek

Přidáno: 8. srpna 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 8882x

Již po čtvrté v řadě se Divokej Bill vrací do hlineckého amfiteátru

Skupinu Divokej Bill není potřeba představovat pravidelným návštěvníkům série kulturních akcí Léto s Rychtářem, protože patří mezi účinkující již čtyři ročníky. Všechna jejich vystoupení v hlineckém amfiteátru byla velice úspěšná a gradovala postupně s rostoucí popularitou skupiny. Ta dosáhla v loňském roce nejvyšších příček, protože Divokej Bill získal zlatého slavíka v kategorii skupiny, nové album dosáhlo rekordních prodejů a letní turné čtyřiceti koncertů přesáhlo statisícovou hranici návštěvnosti.

Pro letošní letní turné si skupina vybrala pouze čtrnáct míst ze široké škály oblíbených prostorů, tedy open air koncert v roce 2007 je i jakousi unikátností. Mezi těmito místy samozřejmě nechybí Amfiteátr Rychtář v Hlinsku, kde se Divokej Bill zastaví v sobotu 11. srpna.

Divokej Bill hraje rock s prvky country, punku a irské melodiky. Jejich písně téměř zlidověly a možná právě prostá obliba jejich písní má velkou zásluhu na jejich popularitě. Oficálně skupina pochází z Úval u Prahy, nicméně členové jsou roztroušeni v okolí Českého Brodu. Právě na půdě českobrodského gymnázia vznikly v roce 1996 zárodky budoucí slavné skupiny. První veřejný koncert byl pak o dva roky později, kromě koncertů následovala vystoupení na festivalech a předskakování známějším souborům. Nikdo v tu dobu netušil, že o deset let později se právě díky poctivému koncertování a opravdovému nasazení skupina dostane na vrchol české hudební scény.

V současné době skupina dokončuje DVD se záznamem koncertu z turné k poslední desce s názvem Divokej Bill. Tato deska potvrdila velkou popularitu Billů a přinesla hity jako Čmelák nebo Síť, které válcovaly televizní i radiové hitparády a dodnes patří mezi často hrané písně v éteru. Ovšem skupina těží i z předchozích alb Propustka do Pekel, Svatá Pravda a Mezi Nima. Zlom v existenci Divokýho Billa byl také koncert ve vyprodané Lucerně v březnu 2004, ze kterého vzniklo první koncertní CD i DVD skupiny.

V sobotu 11.srpna budou tedy znít amfiteátrem u hlineckého pivovaru písně Dávno, Znamení, Plakala a další od skupiny Divokej Bill. Vstupenky jsou k dostání v běžných předprodejích za cenu 220,- Kč, která je nejnižší v celém turné. Prodej probíhá také v online síti Ticketstream, za cenu vyšší o servisní poplatek. Na místě budou vstupenky za 270,- Kč, kapacita amfiteátru je dostatečná.

Areál bude otevřen od 18:00 a koncert uvede po osmé hodině předkapela Temperamento. Dále bude patřit podium téměř dvouhodinovému billovskému koncertu, který bývá označován jako jeden z nejlepších a nejenergičtějších mezi českými interprety. Divokej Bill tak nedělá svému jménu ostudu, na jevišti provozuje opravdovou show. Tomu také odpovídá technické zajištění, které s velkým podiem se speciálními videoprojekcemi, rozmanitými světly a kvalitním ozvučením, zprostředkuje návštěvníkům ten nejlepší zážitek z koncertu skupiny Divokej Bill.

Léto s Rychtářem 2007 pak zakončí Den otevřených dveří pivovaru 15. září, v rámci kterého vystoupí na dvou pódiích Žlutý Pes, Bára Zemanová, UDG, Jaroslav Uhlíř a mnoho dalších. Vstup na tuto pivovarskou slavnost je tradičně zdarma.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání