úvod
homepage

Budvar letos investuje desítky milionů Kč do nákupu nových přepravek a sudů vytisknout článek

Přidáno: 3. srpna 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 9958x

Budějovický Budvar v letošním roce investuje do nových přepravek a sudů přes 50 milionů Kč. Nakoupí celkem 250 000 nových přepravek na piva značek Budweiser Budvar a Pardál a také 13 100 kusů nových sudů. Investice do nových obalů je nezbytná k plynulému uspokojování rostoucího počtu objednávek. Pivovar očekává zvyšování prodejů svého piva i v příštím roce.

Budějovický Budvar, n.p. v roce 2006 zvýšil prodej piva o 5% a tento trend pokračuje i letos. V průběhu jara 2007 se začal projevovat nedostatek přepravek na pivo klíčové značky Budweiser Budvar. Důvodem byl dynamický růst prodejů lahvového piva v tuzemsku i v zahraničí: za první pololetí 2007 došlo k celkovému meziročnímu nárůstu prodejů lahvového piva o 19,7%. Prodej lahví v tuzemsku vzrostl o 31%, v zahraničí celkově o 9%. Nárůst o 9,1% byl dosažen i na klíčových trzích v Německu, Rakousku a Slovensku. V tuzemsku se projevil i velmi úspěšný nástup značky Pardál, která se od března 2007 prodává na území jižních Čech. Zájem zákazníků o Pardála několikanásobně předčil očekávání pivovaru. Kvůli nedostatku přepravek na pivo Pardál musel pivovar dokonce krátit objednávky a v reklamní kampani vyzýval pijáky k rychlejšímu vracení zálohovaných přepravek do obchodů.

„Rozhodli jsme se nakoupit celkem 250 000 kusů přepravek pro značky Budweiser Budvar i Pardál, které nezbytně potřebujeme pro plynulé uspokojování tuzemských objednávek i rostoucí poptávky v zahraničí,“ říká Ing. Robert Chrt, obchodní ředitel Budějovického Budvaru. Dodávky započaly v březnu a budou průběžně pokračovat až do září. Hodnota investice je asi 26 milionů Kč.

Kvůli růstu poptávky po sudovém pivu zejména v zahraničí bude Budějovický Budvar letos investovat i do nákupu celkem 13 100 kusů nových sudů PLUS KEG. V tuzemsku roste poptávka zejména po sudovém pivu značky Pardál. V zahraničí se v prvním pololetí 2007 zvýšila poptávka po sudovém pivu celkem o 4,5%. Nejvíce vzrostl prodej v Rusku (+ 42%), v USA (+ 32%) a na Slovensku (+ 14%). Do sudů bude investováno celkem asi 28 milionů Kč.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání