úvod
homepage

Budějovický Budvar přichází na český trh s pivem dánské značky Carlsberg vytisknout článek

Přidáno: 8. června 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6794x
Pivovar Budějovický Budvar se na základě uzavřené importní smlouvy stal výhradním dovozcem celosvětově oblíbeného ležáku dánské značky Carlsberg pro Českou republiku. Dodávky českým obchodním partnerům byly zahájeny v minulých dnech. Po výčepním pivu Pardál je Carlsberg další novinkou v portfoliu třetího největšího českého pivovaru a umožňuje Budvaru oslovit zákazníky v nejvyšší úrovni pivního trhu – v segmentu importovaných prémiových ležáků.

Ležák značky Carlsberg je vlajkovou lodí pivovarnické skupiny Carlsberg Breweries a je prodáván ve 150 zemích světa. Na tuzemském trhu budou zatím k dispozici láhve o objemu 0,5 a 0,33 litru. Pivo Carlsberg bude v ČR primárně nabízeno v restauracích s vysokou úrovní gastronomických služeb, v mezinárodních pubech, trendy klubech a v hotelích. Carlsberg bude k dostání také v prodejnách obchodních řetězců. Maloobchodní cena za láhev 0,5 l by se měla pohybovat kolem 19,50 Kč.

„Jsme potěšeni skutečností, že pivo Carlsberg bude uvedeno na trh v České republice, která patří mezi největší pivní trhy v Evropě a kde lidé dokáží ocenit dobré pivo. Budějovický Budvar a Carlsberg se v rámci obchodní spolupráce velmi dobře doplňují. Jsem si jistý, že z partnerství budou mít užitek obě strany nejen v České republice, ale i na dalších trzích, kde je pivo Budvar distribuováno Carlsbergem,“ říká Thomas Kure Jakobsen, Vice President Export & Licence z Carlsberg Breweries.

„Carlsberg představuje významné rozšíření našeho produktového portfolia. Jsme přesvědčeni o tom, že na českém trhu je potenciál a prostor pro další prémiový importovaný ležák nejvyšší kvality a že Carlsberg najde mnoho zákazníků. Do konce roku 2007 očekáváme prodej kolem 2 000 hektolitrů značky Carlsberg,“ dodává Ing. Robert Chrt.

Carlsberg bude konkurovat dalším značkám na trhu importovaných prémiových ležáků, který od roku 2004 každoročně roste a jehož růst je očekáván i v příštích letech. Za růstem poptávky po importovaných pivech stojí zvyšování životní úrovně Čechů, nástup nové a kosmopolitní generace spotřebitelů a v neposlední řadě velký počet cizinců v ČR.

Spolupráce mezi Budějovickým Budvarem a dánskou skupinou Carlsberg již úspěšně funguje na několika evropských trzích. Od letošního roku využívá Budějovický Budvar k prodeji svého piva distribuční sítě Carlsberg ve Švédsku, Finsku a Chorvatsku.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání