úvod
homepage

Budějovický Budvar zahajuje export piva do Korejské republiky vytisknout článek

Přidáno: 29. května 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 7227x
Budějovický Budvar, n.p. v těchto dnech odesílá první kontejnery s pivem, které je určené pro zákazníky v Korejské republice. Pivovar tímto krokem zahajuje obchodní činnost v Korejské republice. Možnost vyvážet do Koreje se Budějovickému Budvaru otevřela v roce 2004, kdy po osmiletém známkoprávním sporu definitivně získal ochrannou známku „Budějovický Budvar“ a právo používat obchodní firmu (označení výrobce) „Budweiser Budvar, N.C.“. Přípravy na zahájení exportu trvaly velmi dlouho, neboť korejský trh je na evropské poměry velmi komplikovaný a exotický. Také hledání vhodného importéra bylo náročné.

„Korejský trh považujeme za perspektivní a vidíme tam zajímavou obchodní příležitost. Přestože celková spotřeba piva v Koreji stagnuje, poptávka po importovaném pivu tam již několik let pozvolna roste a do roku 2011 se očekává nárůst o 11%. Importovaná piva budou zvyšovat svůj podíl na korejském trhu,“ říká Ing. Robert Chrt, obchodní ředitel Budějovického Budvaru. „V letošním roce očekáváme v Koreji prodej více než 1000 hektolitrů ležáku,“ dodává Robert Chrt.

„Do Koreje budeme vyvážet výhradně světlý ležák značky Budějovický Budvar v lahvích o objemu 0,33l. První květnová zásilka má objem 300 hl,“ říká Ing. Tomáš Bártů, exportní manažer Budějovického Budvaru pro Asii.

Ležák Budějovický Budvar bude dodáván do všech hlavních distribučních kanálů – tedy do hypermarketů, do prodejen nezávislého maloobchodu i do kvalitních restaurací a barů. V Koreji bude patřit mezi nejdražší značky importovaných piv a jeho konzumenty budou především muži ze střední a vyšší příjmové skupiny.

V Korejské republice je roční spotřeba piva na hlavu asi 35 litrů a v roce 2005 se tam vypilo 16,7 mil. hektolitrů piva, tedy téměř stejně, jako v České republice. Počet obyvatel je ale téměř 5 x větší (48 miliónů obyvatel).

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání