úvod
homepage

Drinks Union vyrobil nejsilnější pivo v historii, speciální 21° vytisknout článek

Přidáno: 24. května 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 6306x
Nejsilnější pivo ve své historii uvařila ve svých pivovarech skupina Drinks Union, přední domácí výrobce piva. „Jde o speciální 21stupňové světlé pivo Březňák, které obsahuje deset procent alkoholu. Pivo má barvu tmavého jantaru a jde o jakýsi pivní likér určený především pro vychutnání. Jsme jediní z velké sedmičky domácích pivovarů, kteří tak silné pivo vyrobili,“ řekl výrobně-technický ředitel skupiny Daniel Váša.

Pivo je určené primárně pro vánoční německý trh. „Nechali jsme pivo uvařit na základě požadavku naší dceřiné společnosti v Německu, která pivo bude nabízet jako doplněk naší nabídky pro německé zákazníky. Pivo budeme prodávat pod značkou Březňák – v lahvích se speciálními etiketami,“ řekl manažer exportu Drinks Union Adrian Šaroch. Pracovní název je zatím „Doppelbock“ či také „Strong“. Právě na německém trhu má skupina Drinks Union velmi silné postavení a patří mezi přední domácí exportéry na tento trh. Šaroch dodal, že je v jednání také možný export tohoto piva do USA.

Speciální Březňák sládci Drinks Unionu uvařili na přelomu loňského a letošního roku. „Doba ležení v ležáckých sklepích je minimálně půl roku. Je nutné, aby se sladila chuť a hořkost piva. Dále je nutné, aby se chuťově schoval také alkohol,“ vysvětlil postup výroby Daniel Váša. Pivovar vyrobil 500 hektolitrů tohoto speciálního piva.

Pivovary skupiny Drinks Union ve své historii nevařil silnější pivo, než je připravený speciál Březňák. „Pouze v meziválečném období pivovar Velké Březno vyráběl 18 druhů piv, vařil osmnáctistupňový Doppelbock, což v překladu znamená Dvojitý kozel,“ doplnil historik pivovarnictví Petr Žižkovský. Dodal, že z pivovarů, které nyní patří do skupiny Drinks Union, vyráběl silnější pivo pouze v meziválečném období dnešní pivovar Zlatopramen a to 22° Patriota.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání