úvod
homepage

Piva Zubr a Litovel jsou OK vytisknout článek

Přidáno: 21. května 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 4338x
Piva Zubr a Litovel jsou nejlepšími potravinářskými výrobky na Olomoucku. Rozhodla tak odborná komise soutěže „Výrobek Olomouckého kraje“, která vybírala nejlepší ze 78 přihlášených výrobků 35 firem. Titul výrobek OK patří světlé výčepní jedenáctce Zubr Gold a světlému ležáku Litovel Premium. Obě piva ho získala za výbornou chuť a vysokou kvalitu produktu, značení výrobku i design obalu.

Vítězné výrobky získaly certifikát a právo na označení speciálním logem „Výrobek OK 2007“. „Tímto pomůžeme spotřebiteli v jeho orientaci při nákupu, logo by mělo na ověřenou kvalitu zboží upozornit,“ říká Antonín Chytil, obchodní ředitel pivovarů Zubr a Litovel.

Moravská piva Zubr a Litovel patří k nejlépe hodnoceným doma i v zahraničí. Je to především díky jejich výjimečné chuti, kterou jim přináší vysoká kvalita surovin a tradiční technologie výroby. Je to způsob, při němž pivo přirozeně kvasí na otevřené spilce a dozrává v ležáckých sklepech dvakrát déle než například europiva velkoobjemových výrobců. Takto uvařená piva jsou pak kvalitnější a mají lahodnou osobitou chuť.

Soutěž Výrobek Olomouckého kraje má podpořit a propagovat kvalitní potraviny vyráběné na území regionu. Malým a středním výrobcům pomáhá zvyšovat vlastní prestiž a současně podporuje vazbu místních lidí na domácí produkty, jejichž úspěch není dílem masivní reklamy, ale jejich kvality a chuti. V prostředí silné konkurence nadnárodních značek současně přispívá k udržení pestrosti nabídky na trhu a tím i spokojenosti spotřebitele.

Již druhý ročník projektu vyhlásila pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje RNDr. Ivana Kosatíka Agrární komora Olomouckého kraje. Prestižní ocenění slavnostně předá náměstkyně hejtmana MUDr. Jitka Chalánková, za Agrární komoru ČR prezident Jan Veleba a za Agrární komoru Olomouckého kraje předseda představenstva Ing. Josef Hlavinka 17. května 2007 v Přerově u příležitosti zahájení Národní výstavy hospodářských zvířat a zemědělské techniky.

Hodnocení kvality téměř osmdesáti potravinářských a zemědělských výrobků rozdělených do deseti kategorií posuzovala nezávislá odborná komise složená z šestnácti odborníků i laické veřejnosti. Odborníci posuzovali přihlášené výrobky podle několika různých kritérií, mezi která patřila například originalita, chuť i vzhled výrobku, použité suroviny či způsob výroby.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání