úvod
homepage

Řecký Nejvyšší soud ukončil spor Budějovického Budvaru s jeho konkurentem vytisknout článek

Přidáno: 15. května 2007  •  Autor:
průměrné hodnocení Hodnocení: 0 hodnotících Hodnotících: 0 počet zobrazení Zobrazeno: 3709x
V minulých dnech řecký Nejvyšší soud zamítl dovolání Budějovického Budvaru ve věci užívání označení „Budweiser Bürgerbräu“ na etiketách piva vyráběného společností Budějovický měšťanský pivovar, a.s. (dále jen BMP) a prodávaného v Řecku. Chování BMP považoval Budějovický Budvar za nekalou soutěž a pokoušel se mu zabránit. Rozhodnutí je konečné.

„Zatím nemáme k dispozici odůvodnění rozsudku a nevíme, proč soud neuznal naše argumenty. Rozhodnutí řeckého soudu nás ale překvapilo, protože soudy v několika dalších zemích včetně České republiky v obdobných případech naše důkazy o nekalé soutěži uznaly a nekalou soutěž zakázaly,“ říká Mgr. Helena Lejtnarová, právnička Budějovického Budvaru. „Z průzkumů trhu víme, že zákazníci jsou mateni a výrobky označené jako „Budweiser Bürgerbräu“ považují za pivo z našeho pivovaru,“ dodává Lejtnarová. Protože Budějovickému Budvaru vznikají z takového chování konkurenta ekonomické ztráty, podal v minulých letech proti užívání označení „Budweiser Bürgerbräu“ firmou BMP žaloby pro nekalou soutěž. Soudy v Německu, České republice, v Rusku a v Chorvatsku rozhodly, že BMP nebo jeho importéři se dopouštějí nekalé soutěže a zakázaly jim používání označení „Budweiser Bürgerbräu“ při prodeji piva.

Budějovický Budvar musel v minulosti svá práva bránit proti BMP v řadě soudních sporů a správních řízení. V letech 1992 – 2007 bylo definitivně ukončeno 17 sporů. Ve 14 případech byl úspěšný Budějovický Budvar.

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 0 komentářů Komentovat
Vyhledávání